«Οδηγός Αισιοδοξίας» - Η ταινία που χάρισε στη Λόρενς το πρώτο της Όσκαρ [vds]

10.06.2015
Μία αισθηματική δραματική κομεντί, παραγωγής 2012, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ και βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του Μάθιου Κουίκ, η οποία χάρισε στην τότε 21χρονη Τζένιφερ Λόρενς το πρώτο της Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου.

«Η στιγμή που ο Πατ Σολτάνο είχε τη γυναίκα του να τον απατά ήταν αυτή που έκανε στο μυαλό του το κλικ με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική λόγω διπολικής διαταραχής για οκτώ μήνες. Τώρα επιστρέφει στον «έξω κόσμο» με υποχρέωση να παίρνει τα φάρμακά του και να επισκέπτεται τον ψυχαναλυτή του. Το μόνο που θέλει ο Πατ είναι να ξανακερδίσει τη γυναίκα του και να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι, αλλά όλα αλλάζουν στη ζωή του όταν γνωρίζεται σε σπίτι φίλου του με τη μυστηριώδη Τίφανι, η οποία κι αυτή με τη σειρά της παλεύει εδώ και χρόνια με τους δικούς της δαίμονες. Η κοπέλα προσφέρεται να βοηθήσει τον Πατ να τα ξαναβρεί με τη σύζυγό του, αλλά μόνο αν της κάνει κι αυτός κάτι πολύ σημαντικό ως αντάλλαγμα. Αφού συμφωνήσουν, ένας απροσδόκητος δεσμός αρχίζει να αναπτύσσεται μεταξύ τους».

Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο στις 8 Σεπτεμβρίου 2012 όπου και βραβεύτηκε με το Βραβείο Κοινού και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους των Ηνωμένων Πολιτειών στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Έλαβε θερμής υποδοχής από τους κριτικούς κι απέσπασε οχτώ υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους για Καλύτερη Ταινία και Σκηνοθεσία. Η ταινία κατάφερε επίσης να λάβει υποψηφιότητες και στις τέσσερις κατηγορίες υποκριτικής, κάτι που είχε να συμβεί από το 1981 με την ταινία Οι Κόκκινοι (Reds). Η Τζένιφερ Λόρενς βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, με το Screen Actors Guild Award Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε Πρωταγωνιστικό Ρόλο και με τη Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου - Κωμωδία/Μιούζικαλ.

Οι συνολικές εισπράξεις της ταινίας παγκοσμίως ανήλθαν στα 236,4 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 11 φορές το μπάτζετ της.

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Τετάρτη
Ώρα προβολής: 22:10
Διάρκεια: 122’
Ηθοποιοί: Τζένιφερ Λόρενς, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζάκι Γουίβερ, Τζούλια Στάιλς, Κρις Τάκερ.