«Το Όνειρο της Κασσάνδρας» γίνεται εφιάλτης για τους Φάρελ και ΜακΓκρέγκορ [vds]

12.06.2015
Χρησιμοποιώντας σαν εφαλτήριο την ελληνική μυθολογία, ο Γούντ Άλεν βουτά στο σύμπαν του Ντοστογιέφσκι κι ολοκληρώνει τη λονδρέζικη τριλογία του με τα Match Point και Scoop να έχουν προηγηθεί.

«Το Όνειρο της Κασσάνδρας είναι το ιστιοπλοϊκό που αγοράζουν τα αδέλφια Τέρι (Κόλιν Φάρελ) και Ίαν (Γιούαν ΜακΓκρέγκορ) Μπλέιν. Ο Τέρι δουλεύει σε συνεργείο αυτοκινήτων ενώ ο Ίαν έχει την οικογενειακή επιχείρηση των γονιών τους. Κάποια μέρα, ο Τέρι θα χάσει πολλά χρήματα στα χαρτιά ενώ ο Ίαν θα ερωτευτεί παράφορα μια όμορφη ανερχόμενη ηθοποιό (Χάλι Άτγουελ). Τα αδέλφια θα βρεθούν σε αδιέξοδο οπότε θα αναγκαστούν να ζητήσουν χρηματική βοήθεια από τον θείο τους (Τομ Γουίλκινσον) ο οποίος θα τους ζητήσει με τη σειρά του...μια χάρη!

Η ταινία δέχθηκε τόσο θετικές όσο κι αρνητικές κριτικές το 2007, έτος προβολής της, αλλά ίσως η κριτική των New York Times μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για κάποιον να την παρακολουθήσει αφού σε κάποιο σημείο, η συντάκτης αναφέρει: «η ταινία είναι τόσο καλή που μπορεί να σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί ο Γούντυ Άλεν δε σταματά απλά να γυρνά κωμωδίες».

Κανάλι: ΝΕΡΙΤ
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 104 λεπτά
Ηθοποιοί: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Κόλιν Φάρελ, Τομ Γουίλκινσον, Χέιλι Ατγουελ, Σάλι Χόκινς