«Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer» - Περιπέτεια με μοναδικά εφέ [vds]

16.01.2015
Μετά τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του Fantastic Four, αφού ξεπέρασε τα 330 εκατομμύρια δολάρια ανά τον κόσμο, το γύρισμα του δεύτερου μέρους -με ανεπανάληπτα ειδικά εφέ- έμοιαζε μονόδρομος, το οποίο προβλήθηκε το 2007 στις κινηματογραφικές αίθουσες κι απόψε από την οθόνη του Star σε Α’ τηλεοπτική προβολή.

«Ο Μίστερ Φαντάστικ, η Αόρατη Γυναίκα, ο Πυρσός και το Πράγμα, καλούνται αυτή τη φορά να αντιμετωπίσουν την αινιγματική φιγούρα του Silver Surfer, o οποίος κατεβαίνει στη Γη για να την καταστρέψει. Οι τέσσερις υπερήρωες θα πρέπει να ξετυλίξουν το μυστήριο του απειλητικού Silver Surfer αλλά και να τα βάλουν με τον αιώνια εχθρό τους, τον Δρ. Ντουμ».

Η βραβευμένη με Όσκαρ εταιρεία οπτικών εφέ Weta Digital ("Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών", "King Kong") συνεργάστηκε με τον διευθυντή οπτικών εφέ της ταινίας, Σκοτ Σκουίρς (τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ) και δημιούργησαν τον Silver Surfer μέσω υπολογιστή. Ο ηθοποιός Νταγκ Τζόουνς έδωσε σάρκα και οστά στον χαρακτήρα, που δημιούργησαν οι "ψηφιακοί μάγοι" της Weta, ενώ η φωνή του ήρωα ανήκει στον Λόρενς Φίσμπερν.

Η δεύτερη ταινία πήρε καλύτερες κριτικές από την πρώτη, ενώ το πρώτο σαββατοκύριακο προβολής της στους κινηματογράφους οι εισπράξεις της ήταν κατά 2 εκατομμύρια δολάρια από το Fantastic Four 1 κι ήταν η νούμερο 1 ταινία στο αμερικάνικο Box Office.

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 88 λεπτά
Ηθοποιοί: Γιόαν Γκρούφουντ, Τζέσικα Άλμπα, Κρις Έβανς, Νταγκ Τζόουνς, Τζούλιαν Μακ Μάχον, Κέρι Ουάσινγκτον