«Vicky, Cristina, Barcelona» - Ερωτικό τρίγωνο αλά Γούντι Άλεν [vds]

19.02.2016
Πρόκειται για μία από τις πιο κερδοφόρες ταινίες του Allen αφού το budget της ήταν περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια, ενώ τα έσοδά της από ολόκληρο τον κόσμο ξεπέρασαν τα 96 εκατομμύρια δολάρια και προβάλλεται απόψε από την ΕΡΤ.

Δύο νέες και όμορφες Αμερικανίδες, η Βίκι και η Κριστίνα, αποφασίζουν να περάσουν το καλοκαίρι τους κάτω από τον ήλιο της Βαρκελώνης. Σοβαρή και στα πρόθυρα του γάμου η πρώτη, σεξουαλικά απελευθερωμένη η δεύτερη, θα πιαστούν και οι δυο στον ιστό του Χουάν Αντόνιο, ενός αρρενωπού ζωγράφου που παραμένει υπερβολικά δεμένος με την πρώην σύζυγό του.

Έχοντας ως μούσες για πρώτη φορά την Καταλανική πρωτεύουσα και τη θυελλώδη Πενέλοπε Κρουζ και για τρίτη φορά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Γούντι Aλεν παίρνει ένα instant classic ερωτικό πολύγωνο, το ενορχηστρώνει στην πιο σέξι ταινία που γύρισε ποτέ και γράφει μερικές από τις πιο απολαυστικές στιχομυθίες του ακόμα και στα ισπανικά.

Η ταινία συμμετείχε εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ Καννών. Απέσπασε αρκετά βραβεία, μεταξύ των οποίων Χρυσή Σφαίρα, ενώ η Πενέλοπε Κρουζ βραβεύτηκε με Όσκαρ και BAFTA Β΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της

Κανάλι: ΕΡΤ1
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 96 λεπτά
Ηθοποιοί: Σκάρλετ Γιόχανσον, Πενέλοπε Κρουζ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πατρίσια Κλάρκσον