Μια Νύχτα στο Μουσείο 2 - Ο Μπεν Στίλερ ξαναμπλέκει σε μπελάδες [vds]

22.12.2015
Ο Μπεν Στίλερ ("Επτά Μέρες Φαγούρα") επιστρέφει για ακόμη "Μια Νύχτα στο Μουσείο" στο πολυαναμενόμενο σίκουελ, το οποίο σκηνοθετεί ο Σον Λέβι, σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας αλλά και του "Ροζ Πάνθηρα".

Η μεγάλη επιτυχία της πρώτης ταινίας "Μια Νύχτα στο Μουσείο" έγειρε ένα ερώτημα, που οποιοσδήποτε έχει επισκεφθεί ένα μουσείο, θα έχει θέσει στον εαυτό του: τι συμβαίνει στα εκθέματα του μουσείου όταν σβήνουν τα φώτα και φεύγουν οι επισκέπτες;

Η ευφάνταστη απάντηση "έδωσε ζωή" σε μια στρατιά από ασεβώς αστείους, αγαπημένους και έξυπνους χαρακτήρες της παγκόσμιας Ιστορίας, σε μια περιπέτεια όπου συνυπάρχουν άνθρωποι του Νεάντερταλ, καουμπόις, Αμερικανοί πρόεδροι, δεινόσαυροι και αγάλματα του Νησιού του Πάσχα. Καθοδηγητής τους ένας νυχτοφύλακας, που κατόρθωσε να θριαμβεύσει για πρώτη φορά στη ζωή του ανακαλύπτοντας τη δύναμη της γνώσης και τη χαρά της απρόσμενης φιλίας.

Για τους παραγωγούς της ταινίας, αν θα υπήρχε μια κινηματογραφική συνέχεια και ο Λάρι (Μπεν Στίλερ) επρόκειτο να ζούσε ένα ακόμη συναρπαστικό ταξίδι, γνώριζαν ότι θα έπρεπε να πάνε ένα βήμα παρακάτω... Τι πιο γιγάντιο θα μπορούσε να βρεθεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης; Πού θα έβρισκαν ένα ακόμη μεγαλύτερο μουσείο, γεμάτο από εκπληκτικά εκθέματα- από προϊστορικά πλάσματα και μεσαιωνικά έργα ως διαστημικούς πυραύλους; Μόνο μια απάντηση μπορούσε να δοθεί και η οποία οδήγησε κατευθείαν στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών και στο μοναδικό μουσείο που χρηματοδοτήθηκε από τους φορολογούμενους: το Ίδρυμα Σμιθσόνιαν.

«Η νύχτα έχει πέσει στο Ίδρυμα Σμιθσόνιαν της Ουάσιγκτον. Οι φύλακες έχουν φύγει, τα φώτα έχουν σβήσει, τα παιδιά είναι ήδη στα κρεβάτια τους και κοιμούνται... κι όμως κάτι απίστευτο συμβαίνει, καθώς ο πρώην νυχτοφύλακας Λάρι Ντέιλι (Μπεν Στίλερ) βρίσκεται μπλεγμένος στη μεγαλύτερη και πιο φανταστική περιπέτεια της ζωής του. Ο Λάρι έρχεται αντιμέτωπος με μια επική μάχη που λαμβάνει χώρα... στους διαδρόμους του μεγαλύτερου μουσείου στον κόσμο. Και πρέπει να προσπαθήσει να σώσει τους πρώην "άψυχους" φίλους του από τους κινδύνους που ελλοχεύουν...»

Όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης Σον Λέβι, "θέλαμε ό,τι κάναμε στην πρώτη ταινία να είναι όχι μόνο μεγαλύτερο, αλλά και καλύτερο στην δεύτερη. Θέλαμε το νέο ταξίδι του Λάρι να είναι ακόμη πιο μαγευτικό και να τον βοηθούσε να βρει τον καλύτερο εαυτό του, όπως και στην πρώτη ταινία. Είχα συμφωνήσει με τον Μπεν Στίλερ ότι δεν θα συνεχίζαμε την ιστορία αν δεν είχαμε μια ωραία συνέχεια να αφηγηθούμε- όταν λοιπόν τέθηκε η ιδέα να μεταφερθεί η δράση στο Σμιθσόνιαν, όλα πήραν τον δρόμο τους".

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Τρίτη
Ώρα προβολής: 21.00
Διάρκεια: 120 λεπτά
Ηθοποιοί: Μπεν Στίλερ, Έιμι Άνταμς, Ρόμπιν Γουίλιαμς