«Ο πρώτος εκδικητής: Captain America» - Ο ήρωας της Marvel στις οθόνες μας [vds]

28.03.2015
Έτος 1941. Ένας ασθενικός στρατιώτης, ο Στιβ Ρότζερς, έπειτα από απανωτές απορρίψεις του από τον Αμερικανικό Στρατό, δέχεται να συμμετάσχει εθελοντικά σε ένα πιλοτικό, πειραματικό σχέδιο των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων που στόχο έχει να δημιουργηθεί ένας Υπερ-Στρατιώτης.

Όταν Ναζί κάνουν την εμφάνισή τους και απειλούν την υφιστάμενη τάξη πραγμάτων, ο Ρότζερς καλείται να αναλάβει το ρόλο του Captain America, του Πρώτου Εκδικητή και να σώσει τον κόσμο, έχοντας συνεργάτες του, τον παιδικό του φίλο Μπάκι Μπαρνς, την Πέγκι Κάρτερ και το Συνταγματάρχη Τσέστερ Φίλιπς, στον αγώνα του ενάντια στη σατανική οργάνωση HYDRA, της οποίας ηγείται ο Red Skull.

Το να βρεθεί ο κατάλληλος Στιβ Ρότζερς / Captain America ήταν δύσκολο εγχείρημα, καθώς ο κατάλληλος υποψήφιος για το ρόλο έπρεπε να είναι κάποιος που να πείθει πως είναι αρχικά ντροπαλός, μικροσκοπικός, ικανός να κάνει το κοινό να τον συμπαθήσει και να τον εκτιμήσει και στη συνέχεια να πείθει πως μπορεί να μεταμορφωθεί σε δυναμικό ηγέτη που να μπορεί να τα βάλει με τους στρατιώτες του Χίτλερ.

Ο Κρις Έβανς, με προϋπηρεσία στην Marvel από το ρόλο του στην ταινία The Fantastic Four και τη συνέχειά της, είχε γοητεία, έχει νεανικό προφίλ αλλά συνάμα πείθει πως μπορεί να είναι ηγέτης. Με άλλα λόγια, μοιάζει να έχει βγει από τις σελίδες του κόμικ.

Ο ηθοποιός αρχικά φοβήθηκε το ρόλο, καθώς είναι πολύ δημοφιλής και αναγνωρίσιμος, αλλά τον αποδέχτηκε, με μεγάλη χαρά και ακόμα περισσότερη αγωνία και νευρικότητα. Μάλιστα, το παράδοξο σε αυτήν την ταινία είναι πως, λόγω σωματότυπου, τα εφέ έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την απίσχνανση του ήρωα ώστε να πείθει ως ασθενικός, λιπόσαρκος, σε αντίθεση με άλλες ταινίες που τα εφέ λειτουργούν συνεπικουρικά για λόγους μεγέθυνσης του ήρωα.

Κανάλι: Antenna
Ημέρα προβολής: Σάββατο
Ώρα προβολής: 21.15
Διάρκεια: 124 λεπτά
Ηθοποιοί: Κρις Έβανς, Χιούγκο Γουίβινγκ, Τόμι Λι Τζόουνς, Στάνλεϊ Τούτσι, Ντόμινικ Κούπερ, Χέιλι Άτγουελ