«Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι» - Η συνέχεια της επικής περιπέτειας [vds]

29.03.2015
Μετά την πτώση του Γκάνταλφ στην άβυσσο της Κάζα-Ντουμ και το θάνατο του Μπορομίρ, η Συντροφιά αναγκάζεται να χωριστεί. Αν και μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες, το κάθε μέλος της αρχικής Συντροφιάς δεν ένιωσε λιγότερη την ευθύνη για τον ηρωικό σκοπό που έχουν αναλάβει.

Χαμένοι στους λόφους του Έμιν Μιούιλ, ο Φρόντο και ο Σαμ συνειδητοποιούν ότι τους ακολουθεί το μυστηριώδες Γκόλουμ, ένα πανούργο πλάσμα που έχει υποστεί την επίδραση του Δαχτυλιδιού και υπόσχεται, αν το ελευθερώσουν, να οδηγήσει τα Χόμπιτ ως τις Μαύρες Πύλες της Μόρντορ.

Ο Σαμ δεν εμπιστεύεται το νέο τους σύντροφο, αλλά ο Φρόντο νιώθει οίκτο για το Γκόλουμ, που όπως και ο ίδιος, ήταν κάποτε κουβαλητής του Δαχτυλιδιού. Κι ενώ αυτοί συνεχίζουν τη πορεία τους, ο Σάρουμαν έχει ήδη συγκεντρώσει το μέγιστο των σκοτεινών δυνάμεων που θα στρέψει ενάντια στην ανθρωπότητα με τη μορφή χιλιάδων αιμοβόρων Ουρούκ-Χάι…

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 18 Δεκεμβρίου 2002. Απέσπασε θριαμβευτικά σχόλια από κοινό και κριτικούς και έγινε τεράστια εισπρακτική επιτυχία με τις συνολικές εισπράξεις να ξεπερνούν τα 926 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, καταλαμβάνοντας έτσι την 24η θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες όλων των εποχών. Έλαβε έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ, ανάμεσά τους και για Καλύτερη Ταινία, κερδίζοντας δύο στις κατηγορίες Καλύτερα Οπτικά Εφέ και Καλύτερο Μοντάζ Ηχητικών Εφέ.

Κανάλι: Alpha
Ημέρα προβολής: Κυριακή
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 179 λεπτά
Ηθοποιοί: Eλάιτζα Γουντ, Ίαν ΜακΚέλεν, Βίγκο Μόρτενσεν, Σον Άστιν, Άντι Σέρκις, Τζον Ρις-Ντέιβις, Λιβ Τάιλερ, Ορλάντο Μπλουμ, Μπίλι Μπόιντ, Ντόμινικ Μόναχαν, Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστοφερ Λι, Μπέρναρντ Χιλ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Μιράντα Όττο, Καρλ Ούρμπαν, Ντέιβιντ Γουένχαμ, Μπραντ Ντούριφ