Ψηλά στον Ουρανό - Περιπέτεια, γέλιο και δράση για όλη την οικογένεια [vds]

03.04.2015
Ο 78χρονος Καρλ Φρέντρικσεν, ένας συνταξιούχος πωλητής μπαλονιών, παίρνει τη μεγάλη απόφαση να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του: δένει στο σπίτι του χιλιάδες μπαλόνια και πετάει προς τα άγρια τοπία της Νότιας Αμερικής.

Στην πορεία όμως ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνος… Μαζί του βρίσκεται ο μεγαλύτερος «εφιάλτης», ένας 8χρονος λαθρεπιβάτης που ακούει στο όνομα Ράσελ και που θέλει επίσης να εξερευνήσει το άγνωστο. Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν τους πιο εξωτικούς και παράξενους χαρακτήρες, σε μια περιπέτεια γεμάτη γέλιο, δράση αλλά και συναίσθημα.

«Είμαι πολύ περήφανος που αυτή είναι η δέκατη ταινία της Pixar» σχολιάζει ο δημιουργικός διευθυντής της Walt Disney και των Pixar Animated Studios Τζον Λάσιτερ. «O Καρλ Φρέντρικσεν είναι ο πιο απίθανος ήρωας για μια ταινία δράσης, ο οποίος μάλιστα ανακαλύπτει στην πορεία ότι οι μεγαλύτερες περιπέτειες στη ζωή είναι οι μικρές καθημερινές στιγμές. Και ο Ράσελ είναι ένας από τους πιο χαριτωμένους χαρακτήρες που δημιουργήσαμε ποτέ».

«Για μένα μια ταινία αξίζει όταν μένει στο μυαλό σου ακόμα κι αφού φύγεις από τον κινηματογράφο» σχολιάζει ο σκηνοθέτης και βετεράνος της Pixar Πιτ Ντόκτερ. «Για να συμβεί αυτό, πρέπει να περιέχει αληθινά συναισθήματα και να συσχετίζεται με την προσωπική σου ζωή. Ακόμα κι αν οι ήρωες είναι τέρατα ή ζουζούνια, πρέπει να είναι βασισμένοι στην αλήθεια και να προκαλούν τη συναισθηματική σύνδεση».

Μετά το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με την ταινία ‘Μπαμπούλας Α.Ε.’, για την οποία εμπνεύστηκε από την περιέργεια και τους φόβους των παιδικών του χρόνων, ο Πιτ Ντόκτερ ανέτρεξε και πάλι στις προσωπικέςτου εμπειρίες για να βρει τη θεματολογία του νέου του έργου. «Πολλές φορές, στο τέλος μιας δύσκολης μέρας, εύχομαι να ήμουν ναυαγός σε ένα έρημο νησί του Ειρηνικού» λέει ο σκηνοθέτης. «Και όταν καταλήξαμε στην εικόνα του ιπτάμενου σπιτιού με τα μπαλόνια, αισθανθήκαμε ότι αυτό ακριβώς αποτύπωνε την απόλυτη απόδραση από τον κόσμο».

Σύμφωνα με τον Μπομπ Πίτερσον, που συμμετείχε εξίσου στο σενάριο και τη σκηνοθεσία, ο Ντόκτερ πρώτος σχεδίασε ένα γκρινιάρη ηλικιωμένο άντρα, με μια αγκαλιά πολύχρωμα, χαρούμενα μπαλόνια. «Και στους δυο μας άρεσε η ιδέα ενός ηλικιωμένου χαρακτήρα, γιατί είναι κάτι που δεν το συναντάμε συχνά, αν και οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν πολλά να διηγηθούν» λέει ο Πίτερσον.

Κανάλι: Alpha
Ημέρα προβολής: Παρασκευή
Ώρα προβολής: 21.45
Διάρκεια: 96 λεπτά
Ακούογνται οι: Γιώργος Καπουτζίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Κώστας Βουτσάς