Αγάπη Στα Άκρα - Μία ταινία για την αγάπη και τον έρωτα [vds]

07.04.2015
Δύο δυναμικές γυναίκες που τις διακρίνει το ελεύθερο πνεύμα συνδέονται μέσω ενός χαρισματικού ποιητή που αγαπά εξίσου και τις δύο. Το πάθος και η φλόγα του θρυλικού ποιητή Ντίλαν Τόμας ιδωμένο μέσα από τις ζωές δύο γυναικών.

Η Βέρα Φίλιπς και ο Ντίλαν, υπήρξαν ζευγάρι στα παιδικά τους χρόνια. Δέκα χρόνια αργότερα, οι δυο τους θα ξανασυναντηθούν στο εμπόλεμο Λονδίνο. Εκείνη δουλεύει σαν τραγουδίστρια, ενώ εκείνος συγγράφει προπαγανδιστικά κείμενα για λογαριασμό της κυβέρνησης, υπέρ του πολέμου. Και οι δύο νιώθουν και πάλι το συναίσθημα να φουντώνει, μόνο που ο Τόμας πλέον είναι παντρεμένος με την περιπετειώδη Κέιτλιν.

Παρά το γεγονός ότι είναι αντίζηλες, οι δύο γυναίκες σφυρηλατούν μια απίστευτη φιλία. Κι ενώ η Κέιτλιν ενδίδει στην απιστία, ξέρει καλά ότι η σχέση του άντρα της με την Βέρα είναι πολύ πιο βαθιά. Και η ζωή της Βέρα όμως, δεν παύει να είναι ταραχώδης. Παντρεύεται τον πιστό θαυμαστή της Γουίλιαμ Κίλικ, αλλά όταν εκείνος μετατίθεται στο εξωτερικό σε επικίνδυνο πόστο πίσω από το μέτωπο του εχθρού, η Βέρα επιστρέφει με τους φίλους της στην Ουαλία, όπου η μάχη ανάμεσα σ' αυτό που της λέει η καρδιά της και σ' αυτό που επιτάσσει η λογική της γίνεται ακόμα πιο έντονη.

Ο Γουίλιαμ, τρομοκρατημένος από τον πόλεμο, επιστρέφει τρομερά αλλαγμένος και συνειδητοποιεί ότι η Βέρα δεν είναι πλέον το ανέμελο κορίτσι του καμπαρέ που παντρεύτηκε.

Τα κουτσομπολιά της γειτονιάς και η ανοιχτή διακωμώδηση των στρατιωτών-ηρώων από τον Ντίλαν, φουντώνουν την οργή του Γουίλιαμ. Εξοργισμένος, σκηνοθετεί μια βίαιη επίθεση που αναγκάζει την Βέρα να επιλέξει μεταξύ των ανδρών της ζωής της και της φίλης που αγαπά.

Η παραγωγός Ρεμπέκα Γκίλμπερστον φοιτούσε στο National Film and Television School όταν εμπνεύστηκε την ιδέα να κάνει μια ταινία για τη σχέση των παππούδων της με τον Ουαλό ποιητή Ντίλαν Τόμας.

Το "Αγάπη Στ' Ακρα" είναι μια ταινία για τη φιλία και της περίπλοκες ερωτικές ζωές των νέων ανθρώπων την περίοδο του Β' Παγκοσμίου. Του σπουδαίου Ουαλού ποιητή Ντίλαν Τόμας, της ζωηρής συζύγου του, Κέιτλιν Τόμας, της γιαγιάς της Γκίλμπερτσον, Βέρα Φίλιπς και του παππού της της, Γουίλαμ Κίλικ, ενός ήρωα πολέμου.

Κανάλι: Village Cinema
Ημέρα προβολής: Μεγάλη Τρίτη
Ώρα προβολής: 22.45
Διάρκεια: 106 λεπτά
Ηθοποιοί: Κίρα Νάιτλι, Σιένα Μίλερ, Μάθιου Ράις, Σίλιαν Μέρφι