«Τζένη- Τζένη»: Κλασικός ελληνικός κινηματογράφος στα καλύτερά του [vds]

26.09.2015
Μία από τις πλέον κλασικές ταινίες της Finos Film και τεράστια εισπρακτική επιτυχία αφού έκοψε 587.323 εισιτήρια. Για ακόμα μία φορά η απολαυστική Τζένη Καρέζη αποδεικνύει πόσο πολύ της πήγαιναν οι κωμωδίες άσχετα αν δεν τις προτιμούσε, ενώ το χασάπικο που χόρεψε είναι μία από τις (πολλές) σκηνές που μένουν στο θεατή.

Η φοιτήτρια Φιλολογίας Τζένη Σκούταρη, κόρη του τοπικού κομματάρχη Κοσμά Σκούταρη, χρησιμοποιεί αρκετά την προσωπική βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή, ο οποίος όμως ετοιμάζει για πολιτική καριέρα τον ανιψιό του Νίκο Μαντά και θέλει να τον κατεβάσει υποψήφιο βουλευτή στις προσεχείς εκλογές.

Ο Μαντάς είναι παιδικός φίλος της Τζένης Σκούταρη και έλειπε στο εξωτερικό για σπουδές. Υπάρχει φόβος να χάσει από τον ανθυποψήφιό του Γκόρτσο, που τον υποστηρίζει ο Σκούταρης, ο οποίος όμως έχει οικονομικά προβλήματα.

Ο Κασσανδρής αποφασίζει να υποχρεώσει την Τζένη να παντρευτεί με λευκό γάμο τον ανιψιό του. Και ακόμη να ξελασπώσει οικονομικά τον πατέρα της, προκειμένου να εξασφαλίσει την εκλογή του Μαντά. Αλλά ο λευκός γάμος θα φέρει τον έρωτα ανάμεσα στο ζευγάρι. Η ταινία γυρίστηκε στις Σπέτσες.

Κανάλι: Alpha
Ημέρα προβολής: Σάββατο
Ώρα προβολής: 16.50
Διάρκεια: 98 λεπτά
Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Νόρα Βαλσάμη, Μαίρη Λαλοπούλου, Ελένη Ζαφειρίου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Νανά Σκιαδά, Βασίλης Ανδρονίδης, Μαρία Σόκαλη, Βαγγέλης Καζάν, Γιάννης Κάσδαγλης, Κώστας Τσούκας, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Δήμητρα Σερεμέτη