«Ο Άγνωστος» - Όταν ξέρεις ποιος είσαι και δεν μπορείς να το αποδείξεις [vds]

20.04.2015
Ένα τροχαίο ατύχημα στο Βερολίνο αφήνει τον Δρ. Μάρτιν Χάρις (Λίαμ Νίσον) σε κώμα. Όταν λίγο καιρό μετά, θα συνέλθει, ανακαλύπτει ότι η σύζυγός του (Τζένιουαρι Τζόουνς) δεν τον αναγνωρίζει πια, ενώ ένας άλλος άνδρας (Έινταν Κουίν) έχει κλέψει την ταυτότητά του. Οι Αρχές τον αγνοούν και τον αντιμετωπίζουν με δυσπιστία.

Με την απρόσμενη βοήθεια μιας μάλλον απίθανης συμμάχου (Νταϊάν Κρούγκερ), ο Μάρτιν θα εμπλακεί σε ένα φονικό μυστήριο που θα τον κάνει να αμφισβητήσει την πνευματική του υγεία, την ταυτότητά του, αλλά ταυτόχρονα θα συνειδητοποιήσει μέχρι πού είναι ικανός να φτάσει προκειμένου να αποκαλύψει την αλήθεια.

Τι θα γινόταν αν ήξερες βαθιά μέσα σου ποιος είσαι, αλλά δεν μπορούσες να το αποδείξεις; Και τι θα γινόταν αν κάποιος άλλος – κάποιος που δεν ξέρεις – υποστήριζε ότι είναι εσύ και όλοι τον πίστευαν; Αυτό ακριβώς είναι το δίλημμα που κρύβεται στην καρδιά της ταινίας “O Άγνωστος".

Ποιος ή τι καθορίζει ποιοι είμαστε; Οι φίλοι μας; Οι αναμνήσεις μας; Η καταγωγή μας; Ένα χαρτί; Και τι το αποδεικνύει; Η ταινία «Ο Άγνωστος» που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Didier van Cauwelaert, διερευνά αυτό ακριβώς το θέμα, καθώς ο Δρ Μάρτιν Χάρις (Λίαμ Νίσον) δίνει αγώνα ενάντια στον χρόνο στους παγωμένους δρόμους του Βερολίνου, προσπαθώντας να πάρει πίσω τη ζωή του και ερχόμενος αντιμέτωπος με ανθρώπους που τον κυνηγούν και θέλουν να τον σκοτώσουν, χωρίς ο ίδιος να γνωρίζει το γιατί.

Ο σκηνοθέτης Ζομ Κολέτ-Σερά είχε δηλώσει: «Οι ταινίες που μου αρέσουν ιδιαίτερα είναι τα θρίλερ που έχουν κάτι από Χίτσκοκ που διαθέτουν μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα, η οποία παρασύρει το κοινό στο ίδιο σκοτάδι που περιβάλλει τους ήρωες, χωρίς να γνωρίζουν πού θα τους οδηγήσει η ιστορία.»

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Δευτέρα
Ώρα προβολής: 21.10
Διάρκεια: 105 λεπτά
Ηθοποιοί: Λίαμ Νίσον, Τζένιουαρι Τζόουνς, Νταϊάν Κρούγκερ, Άινταν Κουίν, Φρανκ Λανγκέλα, Μπρούνο Γκαντζ, Σεμπάστιαν Κοχ