The Double: Κατασκοπευτικό θρίλερ με ρυθμό κι αγωνία [vds]

15.06.2015
Ο εν αποστρατεία πράκτορας της CIA Πολ Σέπαρντσον (Ρίτσαρντ Γκιρ) καλείται να επιστρέψει στην ενεργό δράση για να εξιχνιάσει τη δολοφονία ενός γερουσιαστή. Το έγκλημα μοιάζει να φέρει την «υπογραφή» του Κάσιους, ενός Σοβιετικού επαγγελματία εκτελεστή που θεωρούνταν νεκρός από τους Αμερικανούς εδώ και χρόνια.

Ο Σέπαρντσον αναγκάζεται από την υπηρεσία του να συνεργαστεί με το νεαρό πράκτορα του FBI Μπεν Γκίρι (Τόφερ Γκρέις), που έχει ειδικευτεί στο προφίλ και την εγκληματική δράση του Κάσιους, για να διαλευκάνουν μαζί το έγκλημα. Κι ενώ έχουν τελείως διαφορετική τοποθέτηση απέναντι στην αποστολή τους, οι έρευνες και τα στοιχεία που έρχονται σταδιακά στο φως θα οδηγήσουν σε αποκαλύψεις απρόσμενες και για τους δύο, ικανές να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Μετά από την τεράστια επιτυχία των ταινιών ‘Wanted’ και ‘Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα’, το σεναριογραφικό δίδυμο Μάικλ Μπραντ και Ντέρεκ Χάας αναζητούσε επίμονα ένα έργο στο οποίο ο μεν Μπραντ θα μπορούσε να διατελέσει το ρόλο του σκηνοθέτη, ο δε Χάας το ρόλο του παραγωγού. Αυτόν το στόχο είχαν θέσει και αρχικά, όταν πούλησαν στο Χόλιγουντ το πρώτο τους σενάριο (‘Μαχητές των Δρόμων: 2 Fast 2 Furious’), και το έργο ‘The Double’ ήρθε να τους δικαιώσει 11 χρόνια μετά.

Για τη συγγραφή του σεναρίου οι Μπραντ και Χάας χρησιμοποίησαν και πάλι τη δοκιμασμένη μέθοδο της πολύχρονης συνεργασίας τους: έγραφε ο καθένας από το χώρο του και αντάλλασσαν τα κείμενα μέσω mail, συμπληρώνοντας ή βελτιώνοντας ο ένας τις ατάκες του άλλου. Οι δημιουργοί οραματιζόντουσαν από την αρχή μία εμπορική αλλά και ταυτόχρονα ρεαλιστική ταινία.

Αυτό ενδεχομένως απέτρεψε αρκετές εταιρείες παραγωγής που αρχικά ενδιαφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν το έργο αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκαν λόγω του φαινομενικά υψηλού απαιτούμενου προϋπολογισμού. Τελικά όμως ο Ασόκ Αμριτράζ, Πρόεδρος της Hyde Park Entertainment εμπιστεύτηκε το όραμα των δύο σεναριογράφων και η ταινία μπήκε στο στάδιο της προ-παραγωγής.

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Δευτέρα
Ώρα προβολής: 22.10
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ηθοποιοί: Ρίτσαρντ Γκιρ, Τόφερ Γκρέις, Στάνα Κάτιτς, Στίβεν Μογιέρ, Μάρτιν Σιν, Οντέτ Ανάμπλ