Εντιμότατοι Απατεώνες- Μία έξυπνη κλασσική κωμωδία [vds]

23.07.2015
Ο Χάρι Ντιν είναι ένας Λονδρέζος, που εργάζεται σε ένα μουσείο και οργανώνει ένα πολύπλοκο σχέδιο, προκειμένου να πείσει έναν πλούσιο συλλέκτη- o oποίος συμπτωματικά είναι και το αφεντικό του - να αγοράσει έναν ψεύτικο πίνακα του Μονέ. Για να ξεγελάσει τον αγοραστή επινοεί μια ιστορία, επιστρατεύοντας μια σέξι καουμπόισσα και αθλήτρια του ροντέο από το Τέξας, της οποίας ο παππούς δήθεν διέσωσε τον πίνακα στα τέλη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όταν το περίπλοκο αυτό σχέδιο δεν πάει και τόσο καλά, θα ξεκινήσει μια μάχη ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους. Θα καταφέρει ο Χάρι να ξεγελάσει τον πλουσιότερο άνθρωπο της Αγγλίας; Ποιος θα πάρει τελικά τα λεφτά, ποιος τον πίνακα και ποιος την κοπέλα;

Το σενάριο των αδερφών Κοέν είναι μια έξυπνη κλασσική κωμωδία σχετικά με την σύγκρουση των πολιτισμών και της κουλτούρας. Ο Χόφμαν και ο παραγωγός Μάικ Λόμπελ ήθελαν πολύ να δουλέψουν με τον Κόλιν Φέρθ, παρότι προέβλεπαν ένα “εμπόδιο”. «Ήμασταν σίγουροι ότι θα κέρδιζε το Όσκαρ (για την ταινία “Ο λόγος του βασιλιά”), λέει ο Χόφμαν, το οποίο σήμαινε ότι θα τον ήθελαν όλοι, αλλά ευτυχώς την ημέρα των γενεθλίων μου έλαβα ένα μήνυμα που έλεγε ότι ο Κόλιν ήθελε να με συναντήσει.» Το υπόλοιπο καστ ολοκληρώθηκε με την Κάμερον Ντίαζ να υποδύεται την Πι Τζέι Πουζνόφσκι, μια ασυγκράτητη καουμπόισσα και τον Άλαν Ρίκμαν ως Λόρδο Λάιονελ Σαμπαντάρ, το αφεντικό και ο εφιάλτης του Χάρι Ντιν (Φερθ). Συμμετέχει επίσης, ο Στάνλεϊ Τούτσι στο ρόλο ενός Γερμανού ειδικού της τέχνης.

Ο Κόλιν Φερθ γνώριζε για το σενάριο. «Έχει μια μοναδικότητα, μας μεταφέρει πίσω σε μια άλλη εποχή, όχι όμως αναγκαστικά σε αυτήν του πρωτότυπου έργου. Το σενάριο των αδερφών Κοέν είναι παρόμοιο, αλλά όλη η αύρα και οι χαρακτήρες είναι διαφορετικοί. «Με έκανε να γελάσω δυνατά, γεγονός που δε συμβαίνει με τις περισσότερες κωμωδίες». Έχοντας, πρόσφατα, πρωταγωνιστήσει στο “A Single Man”, που του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ και στο “The King’s Speech” με το οποίο κέρδισε το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου, ο Φερθ εξέφρασε την επιθυμία να κάνει κάτι πιο διασκεδαστικό. Ο Φερθ γνώριζε τον σκηνοθέτη Μάικλ Χόφμαν πριν συναντηθούν. «Είχα εντυπωσιαστεί από την ταινία “The Last Station”. Η συνεργασία με τον Χόφμαν ήταν πολύ ευχάριστη. Ο Μάικ είναι ευέλικτος και ανοιχτός σε ιδέες, κάτι το οποίο μας βοήθησε να έχουμε πραγματικές, αληθινές συζητήσεις». «Ο Κόλιν είναι ένας εξαιρετικός κωμικός, υπήρχαν στιγμές στην ερμηνεία του που μου θύμισε τον Μπάστερ Κίτον ή τον Πίτερ Σέλερς», λέει ο σκηνοθέτης.

Η γοητευτική Κάμερον Ντίαζ υποδύεται την Πι Τζέι, μια όμορφη κοπέλα από το Τέξας, την οποία διαλέγει ο Χάρι σε αυτή την απάτη ως συνεργό του. «Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Φέρθ περιγράφει την Ντίαζ ως «μια μπάλα γεμάτη με ενέργεια, είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ο Χάρι Ντιν και ακριβώς η ηθοποιός που χρειαζόμουν. Πάντα θεωρώ πως είναι λαμπερή και ευτυχισμένη. Η ενέργειά της, δίνει μια άλλη δυναμική στο σετ των γυρισμάτων. Έχει επίσης, έναν τρομερό επαγγελματισμό, η παρουσία της και η υπομονή της είναι πάντα σε άρτιο επίπεδο. Για την Κάμερον Ντίαζ οι δυο βασικοί λόγοι, για τους οποίους επέλεξε να είναι μέρος της ταινίας ήταν, το σενάριο των Κοέν και η ευκαιρία της να δουλέψει μαζί με τον Κόλιν Φερθ. «Ξέρω ότι ο Κόλιν είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός και είμαι επίσης μεγάλη θαυμάστρια των αδερφών Κοέν. Το ύφος του σεναρίου ήταν μοναδικό.»

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Πέμπτη
Ώρα προβολής: 22.10
Διάρκεια: 80 λεπτά
Ηθοποιοί: Κάμερον Ντιάζ, Κόλιν Φερθ, Άλαν Ρίκμαν, Τομ Κόρτνεϊ, Στάνλεϊ Τούτσι