Μυστηριώδης εξαφάνιση- Αγωνιώδες γεμάτο ανατροπές θρίλερ [vds]

08.03.2016
Η Τζιλ Πάρις επιστρέφει στο σπίτι της έπειτα από τη νυχτερινή της βάρδια και ανακαλύπτει πως η αδελφή της έχει εξαφανιστεί. Η ίδια η Τζιλ υπήρξε θύμα απαγωγής στο παρελθόν ενός serial killer, απ’ τον οποίο όμως κατέφερε να ξεφύγει, και πιστεύει πως η αδελφή της έχει πέσει θύμα του ίδιου δολοφόνου. Αναφέρει την εξαφάνιση στην αστυνομία, αλλά κανείς δεν την πιστεύει. Η Τζιλ έχει λίγες ώρες μπροστά της μέχρι το ξημέρωμα, για να βρει την αδελφή της ζωντανή...

Η ιδέα γι’ αυτή την ταινία ξεκίνησε από μία εικόνα. Ο παραγωγός Κρις Σαλβατέρα είπε μια μέρα στο σεναριογράφο Άλισον Μπερνέτ (“Autumn in New York”, “Fame”, “Underworld: Awakening”) ότι στο μυαλό του είχε καρφωθεί η εικόνα μιας κοπέλας θαμμένης σε μια τρύπα στη μέση του δάσους, και δεν κατάφερνε να την ξεκολλήσει. Δεν είχε ιδέα τι συνέβαινε πριν ή μετά, αλλά δεν μπορούσε και να την ξεχάσει.

Καθώς οι μέρες περνούσαν, ο σεναριογράφος ανακάλυψε ότι ούτε ο ίδιος μπορούσε να βγάλει αυτή την έμμονη εικόνα από το κεφάλι του, κι έτσι αποφάσισε να την αναπτύξει – χωρίς καμία εγγύηση πως θα γυριζόταν σε ταινία. «Έγραψα το σενάριο μέσα σε μια έκρηξη δημιουργικότητας», λέει ο Μπερνέτ. «Αρχικά δεν είχα ιδέα τι θα συνέβαινε στην ιστορία. Ήμουν όσο χαμένος αισθάνεται και η πρωταγωνίστρια, η Τζιλ. Ήξερα όμως ότι εφόσον η ιστορία ήταν απρόβλεπτη για μένα, αφού δεν ήξερα τι θα συνέβαινε μετά, τότε ούτε το κοινό θα μπορούσε να το φανταστεί».

Σε γενικές γραμμές, τα στούντιο χρειάζονται αρκετό καιρό για να διαβάσουν τα σενάρια και να τα εγκρίνουν. Όταν ο Μπερνέτ, λόγω της χρόνιας συνεργασίας, το έστειλε στη Lakeshore Entertainment, τους έδωσε αυτό που ονομάζουν “24 hour jump”, δηλαδή μια μέρα παραπάνω ως αποκλειστικότητα προτού σταλεί σε άλλα στούντιο. Δύο ώρες αργότερα, ο παραγωγός Τομ Ρόζενμπεργκ τον κάλεσε για να του πει πως θα προχωρούσαν το πρότζεκτ. «Αυτό που μου άρεσε περισσότερο στο σενάριο είναι πως σε κρατάει γειωμένο στην πραγματικότητα», αναφέρει ο Ρόζενμπεργκ. «Εκτυλίσσεται σε μία μέρα και θυμίζει τις κλασσικές χιτσκοκικές ταινίες. Είναι ένα σφιχτοδεμένο θρίλερ με έντονη την ψυχολογική διάσταση, και κινείται με φρενήρεις ρυθμούς».

Μια νεαρή γυναίκα σε κίνδυνο, που βρίσκει το θάρρος να εκδικηθεί τον άνθρωπο που της επιτέθηκε στο παρελθόν: είναι τα στοιχεία που κάνουν αυτή την ιστορία τρομακτική και ταυτόχρονα ελκυστική. Ο Μπερνέτ ομολογεί: «Ένα από τα πράγματα που με κάνουν περήφανο σ’ αυτή την ταινία είναι πως, ενώ δεν βλέπουμε σχεδόν καθόλου βία, καταφέρνει να σε φοβίσει».

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Τρίτη
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 86 λεπτά
Ηθοποιοί: Αμάντα Σέιφριντ, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Γουές Μπέντλεϊ, Σεμπάστιαν Σταν, Ντάνιελ Σαντζάτα, Μάικλ Πάρ