«Αι ειδοί του Μαρτίου»- Πολυβραβευμένο και με λαμπερό καστ [vds]

10.08.2015
Ο Κυβερνήτης Μάικ Μόρις διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Στο πλευρό του, ως εκπρόσωπος τύπου, στέκεται ο νεαρός Στίβεν Μάιερς, που είναι διατεθειμένος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να κερδίσει ο Μόρις την πολύτιμη υποψηφιότητα.

Ωστόσο, ο δρόμος προς την εξουσία δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αντιθέτως: μυστικές συμφωνίες, ανήθικοι πολιτικοί χειρισμοί, υπόγεια παιχνίδια εξουσίας και ένας εκρηκτικός συνδυασμός φιλοδοξίας, πίστης, προδοσίας, εκδίκησης συνθέτουν αυτό το έντονο πολιτικό θρίλερ.

Η ταινία είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο «Farragut North», ανεβασμένο το 2008 και με τη σειρά του, βασισμένο στην αρχηγική καμπάνια του υποψήφιου των Δημοκρατικών Χάουαρντ Ντιν, το 2004. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ήθελε να διατηρήσει τον αυθεντικό τίτλο και για την ταινία αλλά θεωρήθηκε «δύσκολος» για την προώθησή της.

Στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας «ειδοί» λέγονταν η 15η μέρα των μηνών Μαρτίου, Μαΐου, Ιουλίου και Οκτωβρίου. «Αι ειδοί του Μαρτίου» έχουν μείνει στην ιστορία ως η μέρα δολοφονίας του Ιούλιου Καίσαρα, για την οποία μάλιστα είχε προειδοποιηθεί από έναν μάντη χωρίς όμως να δώσει σημασία. Σχετικές αναφορές βρίσκουμε στο έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Ιούλιος Καίσαρας», στο οποίο αναφέρεται με τη σειρά της και η ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ πρωταγωνιστεί, ενώ υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και το σενά​ριο της ταινίας, για το οποίο ήταν υποψήφιος για Όσκαρ μαζί με τους Μπραντ Χέσλοβ, Μπο Γουίλιμον.

Το λαμπερό καστ, που πρωταγωνιστεί στην ταινία έχει στο σύνολό του αποσπάσει 3 βραβεία Όσκαρ, 13 υποψηφιότητες για Όσκαρ, 6 Χρυσές Σφαίρες και 23 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες.

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Δευτέρα
Ώρα προβολής: 22.10
Διάρκεια: 91 λεπτά
Ηθοποιοί: Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζορτζ Κλούνεϊ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Πολ Τζιαμάτι, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, Μαρίσα Τομέι