«Wanted»- Σπιντάτη περιπέτεια με κορυφαία σπέσιαλ εφέ και δυνατό καστ [vds]

03.03.2016
Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε ένα νέο υπερήρωα: τον 25χρονο Γουέσλι Γκίμπσον (Τζέιμς Μακ Αβόι), ένα συνηθισμένο άνθρωπο, παρατηρητή της ζωής, που γίνεται ξαφνικά μέλος μιας μυστικής κοινωνίας και μεταμορφώνεται σε σκοτεινό εκδικητή!

Αρχικά, τα πάντα στη ζωή του Γουέσλι Γκίμπσον ήταν μονότονα και ο ίδιος… η προσωποποίηση της αποτυχίας. Όμως, όταν γνωρίζεται με τη σέξι και δυναμική Φοξ (Αντζελίνα Τζολί), ο Γουέσλι ανακαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα και, έπειτα από εντατική εκπαίδευση, γίνεται μέλος μιας περίεργης, μυστικής Αδελφότητας δολοφόνων με αρχηγό το Σλόαν (Μόργκαν Φρίμαν)...

Γρήγορα όμως, αποδεικνύεται πως τα μέλη της Αδελφότητας αυτής δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνονται… Έτσι, έχοντας αποκτήσει όλη την εξουσία που πάντοτε επιθυμούσε, ο Γουέσλι θα πρέπει να μάθει πως, το να ελέγχεις τη ζωή σου, είναι τελικά πολύ πιο δύσκολο από το να σκορπάς το θάνατο. Άλλωστε, η τύχη ενός ανθρώπου καθορίζεται από τις επιλογές και τις πράξεις του.

Η ταινία αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου κόμικ των Μαρκ Μίλαρ και Τζ. Τζ. Τζόουνς με τη θανατηφόρα σέξι Αντζελίνα Τζολί να «κάνει άντρα» τον Τζέιμς Μακ Αβόι. Σχολιάζει μάλιστα ο Μίλαρ «Τα πρώτα 40 λεπτά της ταινίας είναι πανομοιότυπα με το κόμικ, σκηνή προς σκηνή και αυτό με χαροποίησε. Αυτό έγινε ιδίως μετά την ανάληψη της σκηνοθεσίας από τον Τιμούρ, ο οποίος ανέδειξε μοναδικά κάποιες από τις σκοτεινές πλευρές του υλικού. Φοβόμουν μήπως τα αλλάξουν, αλλά πολλές σκηνές και διάλογοι είναι αυτούσιοι. Ιδίως η εναρκτήρια σκηνή...».

Η νέα ταινία του οραματιστή Ρώσου σκηνοθέτη χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικό μίγμα κορυφαίων special effects, σκηνών καταιγιστικής δράσης που θυμίζουν Matrix, Fight Club και Επικίνδυνες Αποστολές -Mission Impossible (σεκάνς πάνω σε τρένα, μέσα από τζάμια, σεκάνς με ιδιότυπη σκοποβολή με αυτό-καθοδηγούμενες τρόπον τινά σφαίρες) αλλά και με πολλές δόσεις ερωτισμού, σαρκαστικό χιούμορ και απρόσμενες ανατροπές.

Και αν αναρωτιέστε περί τίνος πρόκειται: «Είναι η ιστορία ενός καθημερινού ανθρώπου που ανακαλύπτει ξαφνικά έναν τελείως διαφορετικό κόσμο… ο οποίος μάλιστα ήταν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα. Και τώρα που τον ανακάλυψες, τι κάνεις;» σχολιάζει ο σκηνοθέτης Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ.

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Πέμπτη
Ώρα προβολής: 21.45
Διάρκεια: 105 λεπτά
Ηθοποιοί: Αντζελίνα Τζολί, Τζέιμς ΜακΑβόι, Μόργκαν Φρίμαν