Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά στην τελετή λήξης του Open Air με τον Απίθανο κύριο Φοξ

05.09.2015
Πότε: Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:00 Που: Ταινιοθήκη της Ελλάδος | Είσοδος Ελεύθερη με επίδειξη ατομικού δελτίου εισόδου | Κατάλληλο Ο Αλεξάντρ Ντεσπλά, τιμά με την παρουσία του την τελετή λήξης του φετινού καλοκαιρινού κινηματογραφικού θεσμού της Αθήνας!

Πότε: Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 21:00
Που: Ταινιοθήκη της Ελλάδος | Είσοδος Ελεύθερη με επίδειξη ατομικού δελτίου εισόδου* | Κατάλληλο

Παρουσία του βραβευμένου με όσκαρ μουσικής («Ξενοδοχείο Grand Budapest») Αλεξάντρ Ντεσπλά

Ο κύριος Φοξ μαζί με την κυρία Φοξ και τα μικρά αλεπουδάκια τους ζουν μέσα σε ένα τεράστιο δέντρο. Με σκοπό να φροντίσει την οικογένειά του, ο Φοξ κάθε βράδυ επισκέπτεται τη γειτονική φάρμα τριών αγροτών και κλέβει γεύματα. Όταν οι τρεις αγρότες αποφασίζουν να δώσουν ένα τέλος και να κυνηγήσουν τον ανελέητο κλεφτοκοτά, ο κύριος Φοξ αποδεικνύεται πραγματική...αλεπού και αποκαλύπτει τον απροσδόκητα πολυμήχανο χαρακτήρα του!

Ο «Απίθανος Κύριος Φοξ», η πολυαγαπημένη ιστορία του Ρόαλντ Νταλ («Ματίλντα», «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας») γίνεται στα επιδέξια χέρια του πανούργου στυλίστα Γουές Άντερσον μία ακαταμάχητη ταινία. Η τεχνική του stop-motion συναντά τη ντελικάτη και ιδιόμορφη αισθητική του σκηνοθέτη, που μεταμορφώνει την εκκεντρική ιστορία του Νταλ σε ένα μαγευτικό ενήλικο παραμύθι.

Επιμένοντας σε ένα χειροποίητο, παραδοσιακό κινούμενο σχέδιο με κούκλες, ο Άντερσον αμφισβητεί το «ξεπερασμένο» και το ανανεώνει με τα πιο αγνά αισθήματα. Ισορροπώντας τη συγκίνηση και την κωμωδία ενορχηστρώνει ένα συναρπαστικό ταξίδι στα κινηματογραφικά είδη (από τις ταινίες δράσης και την ρομαντική κομεντί φτάνει στα κόμικς και το γουέστερν), δίνει την ευκαιρία στον Αλεξάντρ Ντεσπλά να παραδώσει τις πιο ευρηματικές μελωδίες του και μέσα από μία εκθαμβωτική οπτικά ταινία εμπνέεται για άλλη μια φορά από μία οικογενειακή ιστορία για να μιλήσει πολύχρωμα, ζωηρά και κεφάτα για το ζώο μέσα μας. Πάνος Γκένας

*Προσοχή! Τα δελτία εισόδου εξαντλήθηκαν!

Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον
Με τις φωνές των: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μέριλ Στριπ, Μπιλ Μάρεϊ, Τζέισον Σβάρτσμαν, Γουίλεμ Νταφόε
Έτος παραγωγής: 2009
Διάρκεια: 87'