«Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει 4» με ασταμάτητη δράση κι άφθονο χιούμορ [vds]

02.01.2016
Ο Τζον Μακλέιν, ο θρυλικός αστυνομικός από τη Νέα Υόρκη που ενσαρκώνει ο Μπρους Γουίλις, επιστρέφει για μία τέταρτη και την πιο επικίνδυνή του αποστολή και τα βάζει με την ψηφιακή τεχνολογία. Είναι η 4η Ιουλίου και ενώ οι Η.Π.Α γιορτάζουν την Ημέρα της Ανεξαρτησίας, το εύθραυστο ηλεκτρονικό σύστημα πληροφοριών της χώρας απειλείται με ολική καταστροφή. Ώρα για τον Τζον Μακλέιν να δράσει!

Η συνέχεια της δημοφιλούς σειράς ταινιών δράσης "Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει" έρχεται να προσφέρει ασταμάτητη ρεαλιστική δράση και άφθονο χιούμορ σε μία περίοδο όπου ο κινηματογράφος κατακλύζεται από υπερήρωες και φανταστικούς κόσμους σχεδιασμένους από ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το "Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει 4.0" βασίζεται στους χαρακτήρες, με επίκεντρο τον Τζον Μακλέιν, και στις καταστάσεις που αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν, ενώ παράλληλα τους τοποθετεί σε μερικές από τις εντυπωσιακότερες σκηνές δράσης.

Το σενάριο φέρνει τον Τζον Μακλέιν αντιμέτωπο με τον Γκάμπριελ, ο οποίος έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με την Αμερικάνικη κυβέρνηση και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του για να καταστρέψει ολόκληρο το έθνος. Η διαφορά με τον Γκάμπριελ, σε σχέση με τους προηγούμενους εχθρούς του Μακλέιν, είναι πως θεωρεί ότι με τις εγκληματικές του ενέργειες κάνει το σωστό και για το λόγο αυτό είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα για να πετύχει τον σκοπό του. Όντας παλαιάς σχολής και με περιορισμένες γνώσεις γύρω από την σύγχρονη τεχνολογία, ο Μακλέιν συνεργάζεται με τον Μάτ Φάρελ, ο οποίος μπορεί να είναι ειδικός σε θέματα τεχνολογίας αλλά βασίζεται στον Μακλέιν για να τον βγάλει ζωντανό από όλους τους κινδύνους που εμφανίζονται.

Ο Μπρους Γουίλις γνώριζε πως το σενάριο για την τέταρτη συνέχεια του "Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει" ήταν έτοιμο αλλά δέχτηκε να επιστρέψει στο ρόλο του Τζόν Μακλέιν μόνο όταν ανέλαβε ως σκηνοθέτης ο Λέν Γουάιζμαν, τον οποίο θάυμαζε από την σκηνοθεσία του στο "Underworld: Η Εξέλιξη".

Η συνεργασία των Γουίλις και Γουάιζμαν έχει ως αποτέλεσμα το "Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει 4.0" να είναι μια εντυπωσιακή ταινία δράσης που καθηλώνει τον θεατή από το πρώτο λεπτό και δεν τον αφήνει μέχρι το τέλος, ενώ δόθηκε μεγάλη προσοχή ώστε να μην αλλοιωθεί ούτε στο ελάχιστο ο χαρακτήρας του Τζον Μακλέιν. Δεν ήταν λίγες οι φορές όπου ο Μπρούς Γουίλις πρότεινε αλλαγές στις ατάκες και στις αντιδράσεις του Μακλέιν αφού γνωρίζει πλέον τον ρόλο απ’έξω και ανακατωτά.

Κανάλι: Nova Cinema 3
Ημέρα προβολής: Σάββατο
Ώρα προβολής: 18.45
Διάρκεια: 124 λεπτά
Ηθοποιοί: Μπρους Γουίλις, Τίμοθι Ολιφαντ, Τζάστιν Λονγκ