"Ο Ζωολογικός μας Κήπος" με Γιόχανσον και Ντέιμον [vds]

12.03.2016
Ένας πατέρας ο οποίος έχει μείνει χήρος, αγοράζει έναν ερειπωμένο ζωολογικό κήπο ελπίζοντας σε μια νέα αρχή. Καθώς όμως έρχεται αντιμέτωπος με αμέτρητα εμπόδια για να καταφέρει να κρατήσει τον ζωολογικό κήπο ανοιχτό, πρέπει ταυτόχρονα να βρει το κουράγιο να αφοσιωθεί ξανά στα παιδιά του και στη νέα τους ζωή.

“Ο Ζωολογικός Μας Κήπος“ είναι μια αστεία και αληθινή ιστορία που εμπνέει, μιλώντας για τη μαγική δύναμη μιας οικογένειας να αντισταθεί με επιμονή μπροστά σε τεράστιες προκλήσεις. Είναι η πρώτη ταινία του αναγνωρισμένου σκηνοθέτη Κάμερον Κρόου που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, όπου ο Ματ Ντέιμον υποδύεται ένα χήρο πατέρα που, προσπαθώντας να προσφέρει στην οικογένειά του μια νέα αρχή, μετακομίζει σ’ ένα σπίτι που βρίσκεται στη μέση ενός ζωολογικού κήπου, και μαζί με τα παιδιά του προσπαθούν να επαναφέρουν τον κήπο στη χαμένη του αίγλη.

Στην ταινία, ο Μι (Ντέιμον) είναι ένας δημοσιογράφος και ταξιδιωτικός συγγραφέας, εραστής της περιπέτειας, που ζει στο Λος Άντζελες και αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη περιπέτεια απ’ όλες: το να μεγαλώσει τα δυο μικρά παιδιά του.

Ελπίζοντας ότι μια καινούργια αρχή και μια νέα ζωή θα επαναφέρει την ατμόσφαιρα μιας κανονικής οικογένειας, ο Μι αφήνει τη δουλειά του και αγοράζει ένα παλιό αγροτόσπιτο, με ένα πολύ ασυνήθιστο εξτρά: στον κήπο των 18 στρεμμάτων στεγάζεται ένας ζωολογικός κήπος με δεκάδες ζώα, τα οποία φροντίζει η ζωολόγος Κέλι Φόστερ (Σκάρλετ Τζοχάνσον) και η αφοσιωμένη ομάδα της.

Χωρίς καμία εμπειρία, με πολύ περιορισμένο χρόνο κι έναν εξανεμισμένο προϋπολογισμό, ο Μι επικεντρώνεται στη διάσωση του ζωολογικού κήπου με τη βοήθεια της οικογένειάς του, αλλά και της τοπικής κοινότητας. Ο Μι έχει πάψει πια να κάνει ρεπορτάζ περιπετειών, γιατί τώρα πια… ζει τη δική του.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, “Ο Ζωολογικός μας Κήπος“ είναι μια στροφή στη θεματολογία του σκηνοθέτη Κάμερον Κρόου, καθώς στις προηγούμενες ταινίες του, όπως στο “Jerry Maguire” και στο “Almost Famous” αφηγείτο βαθιά προσωπικές ιστορίες. Το “Almost Famous” για παράδειγμα, βασιζόταν στις εμπειρίες του Κρόου από την εποχή που δούλευε ως νεαρός ρεπόρτερ για το περιοδικό Rolling Stone - αντιθέτως, αυτή η ταινία είναι βασισμένη στο best seller κάποιου άλλου. «Είναι ένα διαφορετικό είδος ταινίας για μένα, από την άποψη ότι δεν είναι προσωπική», επιβεβαιώνει ο Κρόου. «Αυτή η ταινία γεννήθηκε από την επιθυμία να διηγηθούμε την ιστορία του Μπέντζαμιν Μι».

Κατά τη διάρκεια όμως της συγγραφής του σεναρίου και της σκηνοθεσίας της ταινίας όμως, ο Κρόου αντιλήφθηκε με έκπληξη ότι «Στο τέλος, η αφήγηση της ιστορίας του Μπέντζαμιν κατέληξε τόσο προσωπική, σαν να την είχα ζήσει εγώ. Ένας από τους λόγους που την επέλεξα ήταν γιατί ήθελα να δώσω χαρά στον κόσμο. Αυτό που μου αρέσει στο “We Bought A Zoo” είναι ότι σου επιτρέπει να νιώθεις ευχαρίστηση – να καταλαβαίνεις τι σημαίνει να είσαι ζωντανός, και το να μετατρέπεις την απώλεια σε κάτι που σε εμπνέει να συνεχίσεις», εξηγεί.

«Η ιστορία σε γεμίζει με την αγάπη για τη ζωή, για τους ανθρώπους και τα ζώα. Επίσης μιλάει για τα ρίσκα που παίρνουμε: πολλά καταπληκτικά πράγματα έχουν γίνει από ανθρώπους που πήραν απίστευτα ρίσκα. Επιπλέον, η ιστορία και οι χαρακτήρες είναι όλα όσα αγαπώ στις ταινίες».

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Σάββατο
Ώρα προβολής: 21:45
Διάρκεια: 115 λεπτά
Ηθοποιοί: Ματ Ντέιμον, Σκάρλετ Γιόχανσον, Τόμας Χέιντεν Τσερτς, Πάτρικ Φούγκιτ, Ελ Φάνινγκ, Τζον Μάικλ Χίγκινς