LOST - SEASON 4

29.01.2009
Στην τέταρτη σεζόν του δημοφιλούς τηλεοπτικού γρίφου οι ναυαγοί που έχουν φύγει από το νησί αποφασίζουν ότι έφτασε η ώρα να επιστρέψουν σε αυτό

2008 / 6 DVD, ΠΕΡΙΟΧΗ 2, widescreen (1.78:1), BUENA VISTA ΗΟΜΕ VIDEO

Το φινάλε-σοκ του 3ου κύκλου, σε συνδυασμό με το προγραμματισμένο τέλος να πλησιάζει, αναζωογόνησε μια σειρά που έμοιαζε να σέρνεται προς έναν ακαθόριστο τερματισμό και έδωσε τέλος στη μετριότητα δύο σχεδόν χρόνων. Ξαφνικά η κουρασμένη φόρμα των φλας μπακ αποκτά νέο νόημα καθώς τα ερωτηματικά πολλπλασιάζονται και ανανεώνονται, χωρίς όμως πλέον να δίνουν την αίσθηση πως βαδίζουμε στα τυφλά. Κάποια προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης και εξέλιξης μας προετοιμάζει για πολλές αποκαλύψεις, αφήνοντας λίγα στη φαντασία. Η μεγάλη νίκη όμως του «Lost» απέναντι στον ντεφορμέ εαυτό του παρελθόντος του είναι ο τρόπος με τον οποίον οι συγγραφείς κατάφεραν να εγκαταστήσουν ένα άκρως συγκινητικό love story στην καρδιά μιας μυθολογίας που, δίχως τον ανθρώπινο παράγοντα, κινδύνευε να γίνει ξερή και άψυχη. Ο Ντέσμοντ και η Πένι, οι αληθινοί πλέον (όσο και απρόσμενοι) ήρωες της σειράς, υπέροχα παλιομοδίτικοι εραστές που για να σμίξουν ξανά υπερπηδούν τα υπεράνθρωπα εμπόδια που τους χωρίζουν, δίνουν νέα έννοια στα λεγόμενα του κατά Κόπολα κόμη Δράκουλα: «Ταξίδεψα ωκεανούς χρόνου για να σε βρω». Οχι τυχαία, στο κορυφαίο επεισόδιο της σεζόν αν όχι της σειράς ολόκληρης (το περίτεχνα δομημένο και αριστοτεχνικά παιγμένο «Τhe Constant»), ένας απεγνωσμένος, ξεκολλημένος από τον χρόνο Ντέσμοντ θα βρεθεί να αναζητά στο πρόσωπο της αγαπημένης του τη χωροχρονική άγκυρα που θα τον κρατήσει ζωντανό. Γι αυτούς τους δύο όχι μόνο τη συνωμοσία του «Lost», αλλά κι εκείνη του «Ρrison Βreak» θα παρακολουθούσαμε.

DVD EXTRAS
Βαθιά ανάσα: σχολιασμοί, κομμένες σκηνές, bloopers, φλας μπακ, οδηγός ασφαλείας για πτήσεις και πέντε αφιερώματα πάνω σε διάφορους τομείς της παραγωγής, από το κάστινγκ μέχρι τη χρήση της μουσικής, κι από τη μεταμόρφωση της φυσικής τοποθεσίας μέχρι making of των καλύτερων επεισοδίων.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ