CASABLANCA

29.01.2009
Οταν ο Μπόγκι γνώρισε την Ινγκριντ. Δυο παλιοί εραστές, μια καυτή ήπειρος, μια αξέχαστη ιστορία αγάπης. Το απόλυτο tear jerker επανέρχεται με αρκετά extras για να μουσκεύετε χαρτομάντηλα για όλη την υπόλοιπη χρονιά

(ULTIMATE COLLECTORS EDITION)
ΤΟΥ ΜΑΪΚΛ ΚΕΡΤΙΖ 1942 / 3 DVD, ΠΕΡΙΟΧΗ 2, FULL SCREEN, AUDIO VISUAL

Ενας Αμερικανός τυχοδιώκτης και ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Καζαμπλάνκα μπλέκει άθελά του σε αντιστασιακό σενάριο κατά των Ναζί (βρισκόμαστε φυσικά στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο) προκειμένου να φυγαδεύσει ένα παλιό αίσθημα που ξαναμπήκε απρόσκλητο στη ζωή του. Το άσβεστο ερωτικό πάθος και οι πολιτικές αναταραχές μπολιάζουν την ατμόσφαιρα με μοναδική ένταση. Η γοητευτική ωριμότητα του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ αγκαλιάζει τα θελκτικά νιάτα της Ινγκριντ Μπέργκμαν σ' ένα διαχρονικό ζευγάρωμα που ξεπέρασε ακόμα και την κινηματογραφική του συνεύρεση με τη μελλοντική του σύζυγο, Λορίν Μπακόλ, στο «Τo Have Αnd Have Νot» που κυκλοφόρησε δύο χρόνια αργότερα. Το νέο υπερπολυτελές box set της Warner προσπερνάει, εν τω μεταξύ, κάθε παρελθοντική έκδοση της ταινίας, βάζοντας επιτέλους τελεία και παύλα στον μύθο της «Casablanca». Πλουσιότερη dvd κυκλοφορία δεν πρόκειται να βγει ποτέ.

DVD EXTRAS Η λίστα με τα πρόσθετα υλικά είναι ικανή να προκαλέσει ίλιγγο ακόμα και στους πιο ψύχραιμους φανατικούς. Εχουμε και λέμε: θήκη διαβατηρίου, executive memos, ετικέτες για τα μπαγκάζια σας, φωτογραφικό άλμπουμ, ηχητικός σχολιασμός από τον κριτικό Ρότζερ Εμπερτ και τον ιστορικό Ρούντι Μπέλμερ, συνεντεύξεις με τα τέκνα των πρωταγωνιστών, διαφόρων ειδών μικρά αφιερώματα (από εισαγωγή στην ταινία και ξενάγηση στα παρασκήνια μέχρι προσωπικές εξομολογήσεις) με πρωταγωνίστρια τη Λορίν Μπακόλ, κομμένες σκηνές, outtakes, φωτογραφίες. Επίσης, ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό παραγωγό Τζάκ Ουόρνερ, ηχογραφήσεις από διάφορες εκτελέσεις της αθάνατης μουσικής επένδυσης, σχετικές ραδιοφωνικές μεταδόσεις, το πρώτο επεισόδιο της σειράς «Warner Bros. Ρresents» με τον Τσαρλς Μαγκρό, ο Μπαγκς Μπάνι στο «Carrotblanca» και διάφορες εκδοχές του trailer πακεταρισμένα σε ένα λεπτοδουλεμένο κουτί με μαροκινά διακοσμητικά μοτίβα και ελληνικούς υπότιτλους.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΥΛΑΚΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ