Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος

18.06.2010
Το κλασσικό παραμύθι των αδερφών Γκριμ οπού μια πριγκίπισσα ανακαλύπτει τον ερώτα στο φιλί ενός βατράχου. Βέβαια η ιστορία ανανεώνεται από την Disney που της δίνει μια παράξενη τροπή. Η "πριγκίπισσα" Τάνια θέλει να

Η πριγκίπισσα και ο βάτραχος

The princess and the frog

Σκην: Ρον Κλέμεντς και Τζον Μάσκερ

Το κλασσικό παραμύθι των αδερφών Γκριμ οπού μια πριγκίπισσα ανακαλύπτει τον ερώτα στο φιλί ενός βατράχου. Βέβαια η ιστορία ανανεώνεται από την Disney που της δίνει μια παράξενη τροπή. Η "πριγκίπισσα" Τάνια θέλει να ανοίξει το δικό της εστιατόριο αλλά η ζωή της θα συνταραχθεί όταν γνωρίσει ένα μαγεμένο βάτραχο που της ζητά να λύσει τα μάγια. Η Τάνια τον φιλά, άλλα αντί να γίνει ο βάτραχος άνθρωπος, μετατρέπεται η ίδια σε βάτραχο. Από εκείνο το σημείο ξεκινούν μια περιπλάνηση στην Νέα Ορλεάνη για να βρουν κάποιον που να μπορεί να τους βοηθήσει να μεταμορφωθούν πάλι σε ανθρώπους.

Η Disney διαλέγει δύο βετεράνους του είδους τον Ρον Κλέμεντς και τον Τζον Μάσκερ, σκηνοθέτες του «Αλαντίν» και της «Μικρής Γοργόνας» και επιστρέφει στα παραδοσιακά κινούμενα σχέδια σε μια εποχή που όλα είναι ψηφιοποιημένα. Από όλες τις πλευρές μια ταινία που μπλέκει τα αντιθετικά της άκρα μοναδικά με -για πρώτη φορά σε ταινία της Disney- μια Αφροαμερικάνα πρωταγωνίστρια και ένα συνδυασμό παλιού με καινούριο που θα μαγέψει τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγάλους.

Βαθμολογία: 3,5/5

Εξερτζόγλου Κατερίνα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ