Νιάτα σε Έξαψη

25.06.2010
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Νικ σιχαίνεται το σπίτι του, είναι ολίγον geek και σκέφτεται συνεχώς το σεξ, με δύο λόγια είναι ένας ακόμη έφηβος. Η γνωριμία με το...

Youth in Revolt

Σκην: Μιγκέλ Αρτέτα Πρωταγ: Μάικλ Σερά, Ζακ Γαλιφιανάκης, Στιβ Μπουσέμι, Ρέι Λιότα

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Νικ σιχαίνεται το σπίτι του, είναι ολίγον geek και σκέφτεται συνεχώς το σεξ, με δύο λόγια είναι ένας ακόμη έφηβος. Η γνωριμία με το κορίτσι των ονείρων του και η απόρριψη που δέχεται από αυτό θα τον οδηγήσει στο να δημιουργήσει ένα βιαίο και ανεξάρτητο alter-ego, τον Φρανσουά ώστε να κατακτήσει το κορίτσι. Φυσικά τίποτα δεν πάει όπως περίμενε, καθώς ο Φρανσουά δεν θα σταματήσει πουθενά για να πάρει αυτό που θέλει με αποτέλεσμα ο Νικ να μπλέξει ξαφνικά σε ένα σωρό από ξεκαρδιστικές περιπέτειες.

Το «Νιάτα σε Έξαψη» είναι μια ακόμη κομεντί για την ενηλικίωση και για τα ταραγμένα χρόνια της εφηβείας, που οι ορμόνες χορεύουν σε ξέφρενους ρυθμούς. Βεβαία ο Αρτέτα σκιαγραφεί Αμερικανούς εφήβους που ξεφεύγουν από το κανονικό, καθώς ακούν Γκένσμπουργκ, λατρεύουν τις ταινίες του Φελίνι και ονειρεύονται να ζήσουν στο Παρίσι. Ο πρωταγωνιστής Μάικλ Σερά που μας έχει ήδη συστηθεί από το "Juno" είναι απολαυστικός στο διπλό ρόλο του, ενώ οι δεύτεροι ρόλοι του Ζακ Γαλιφιανάκης ως πατριού και των Στιβ Μπουσέμι και Ρέι Λιότα προσθέτουν σημαντικά στο σύνολο. Η ταινία θα μπορούσε να απογειωθεί, άλλα δυστυχώς γρήγορα επιλέγει να ακολουθήσει το δρόμο του εύκολου γέλιου.

Βαθμολογία: 2/5

Εξερτζόγλου Κατερίνα