Premiere Γύρνα Πίσω

14.03.2007
Είναι περιττό να ειπωθούν ξανά τα αυτονόητα: πως ο Αλμοδόβαρ είναι ο σημαντικότερος εν ζωή Ευρωπαίος δημιουργός, με το προσωπικό του στιλ να εξελίσσεται στην πιο βαρυσήμαντη αισθητική πρόταση για το σινεμά του σήμερα

Είναι περιττό να ειπωθούν ξανά τα αυτονόητα: πως ο Αλμοδόβαρ είναι ο σημαντικότερος εν ζωή Ευρωπαίος δημιουργός, με το προσωπικό του στιλ να εξελίσσεται στην πιο βαρυσήμαντη αισθητική πρόταση για το σινεμά του σήμερα, πως η μείξη κωμωδίας και δράματος δεν υπήρξε ποτέ πιο αρμονικά (απο)κωδικοποιημένη σε μία ιστορία που ξεκινάει από τις απαρχές του νουάρ και του ιταλικού νεορεαλισμού για να καταλήξει στην πεμπτουσία του λαϊκά μοντέρνου, πως η Πενέλοπε Κρουζ απέδειξε οριστικά πως μπορεί να είναι μία ογκώδης ερμηνευτική δύναμη σε σκηνές που σε στιγματίζουν με τη σπαρακτική αλήθεια τους και πως μία ταινία για τον θάνατο και τον «άλλο κόσμο» μπορεί να είναι ό,τι πιο αισιόδοξο σκέφτηκε κανείς για να τον ξορκίσει αμετάκλητα. Ηδη κλασικό, όπως και να το δει κανείς!

extras
Η βρετανική διπλή έκδοση περιέχει σχολιασμό του Αλμοδόβαρ και της Κρουζ, συνεντεύξεις με τον Αλμοδόβαρ και όλο το καστ, ξεχωριστές συνεντεύξεις των Μάουρα, Κρουζ, Αλμοδόβαρ, ένα σαραντάλεπτο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του σκηνοθέτη και μοντάζ με σκηνές από τα γυρίσματα, υπό τους ήχους της αριστουργηματικής μουσικής του Αλμπέρτο Ιγκλέσιας. Η γαλλική μονή έκδοση περιέχει σχολιασμό του Αλμοδόβαρ και της Κρουζ και making of. Αιτήσεις υπογράφονται καθημερινά για μία επίσης διπλή ελληνική έκδοση, με όλη τη μαγεία πίσω από τις κάμερες της ίσως καλύτερης ταινίας της χρονιάς. Δεν θέλω φτήνιες με μόνο την ταινία και τέτοια!!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ