Premiere Το Κακό

14.03.2007
Με έναν από τους πιο εύστοχους τίτλους που σκέφτηκε ποτέ Ελληνας σκηνοθέτης για την ταινία του και με γνώση του είδους στο οποίο αποτίει φόρο τιμής, το ΚΑΚΟ είναι τόσο χειροποίητο ώστε συγκινεί, τόσο απενοχοποιημένο που γίνεται fun και τόσο σκοτεινό όσο χρειάζεται για την πρώτη ταινία με ζόμπι του ελληνικού κινηματογράφου...

Με έναν από τους πιο εύστοχους τίτλους που σκέφτηκε ποτέ Ελληνας σκηνοθέτης για την ταινία του και με γνώση του είδους στο οποίο αποτίει φόρο τιμής, το ΚΑΚΟ είναι τόσο χειροποίητο ώστε συγκινεί, τόσο απενοχοποιημένο που γίνεται fun και τόσο σκοτεινό όσο χρειάζεται για την πρώτη ταινία με ζόμπι του ελληνικού κινηματογράφου... Στα βήματα της ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΜΟΥΣΑΚΑ του Πάνου Χ. Κούτρα, που πρώτος τόλμησε να «σκεφτεί» την ύπαρξη μίας απειλής υπό μορφή μουσακά στο κέντρο της Αθήνας, ο Νούσιας σπέρνει τον πανικό σε μία ψηφιακά κινηματογραφημένη Αθήνα που φέρνει μνήμες από το Λονδίνο του 28 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ, αλλά βρίσκει ιδανικά τις αναφορές της στα b-movies της δεκαετίας του ’50. Με αρωγό την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στο επίπεδο των κομμένων κεφαλιών και των splatter αιματοκυλισμάτων και με το πείσμα ενός νέου που θέλει να κάνει την ταινία του κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ο όρος instant cult διστάζει να αποδοθεί στο ΚΑΚΟ μόνο και μόνο επειδή διαθέτει λιγότερο χιούμορ από ό,τι θα του αναλογούσε. Εκτεθείτε... με μέτρο!

extras
Σχολιασμός του Γιώργου Νούσια, making of, αφιέρωμα στα ειδικά εφέ, κομμένες σκηνές, trailer και -έκπληξη- τέσσερις μικρού μήκους ταινίες. Ολα τα extras (και ο σχολιασμός) με αγγλικούς υπότιτλους, αλλά και ελληνικοί υπότιτλοι για ανθρώπους με προβλήματα ακοής. Συλλεκτικό!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ