The Notorious Betty Page

29.03.2007
Αν το είχε γυρίσει τελικά ο Σκορσέζε με την Λιβ Τάιλερ, όπως και για καιρό ήταν προγραμματισμένο (λόγος για την παραίτηση από το project το πράσινο φως που δόθηκε για το AVIATOR), σίγουρα δεν θα μιλούσε κανείς για straight to DVD κυκλοφορία - πόσο μάλλον για μία υποτονική αντιμετώπιση ενός τόσο ξέφρενου θέματος όσο είναι η ζωή και τα έργα ενός από τα πιο διάσημα pin - up girls της δεκαετίας του 50.

Αν το είχε γυρίσει τελικά ο Σκορσέζε με την Λιβ Τάιλερ, όπως και για καιρό ήταν προγραμματισμένο (λόγος για την παραίτηση από το project το πράσινο φως που δόθηκε για το AVIATOR), σίγουρα δεν θα μιλούσε κανείς για straight to DVD κυκλοφορία - πόσο μάλλον για μία υποτονική αντιμετώπιση ενός τόσο ξέφρενου θέματος όσο είναι η ζωή και τα έργα ενός από τα πιο διάσημα pin - up girls της δεκαετίας του 50. Στα χέρια όμως της Χάρον (AMERICAN PSYCHO), ακόμη και η στιγμές τρομακτική ομοιότητα της Γκρέτσεν Μολ με την Μπέτι Πέιτζ μοιάζει με μία στεγνή ενδυματολογική αναπαραγωγή. Ταυτόχρονα, απουσιάζει κάθε ίχνος εμβάθυνσης σε μία εποχή που αναζήτησε άλλοθι για την απροκάλυπτη μεταπολεμική της ηθική σύγχυση σε ακραίους πουριτανισμούς και αποδιοπομπαίους τράγους με καλλίγραμμα πόδια. Τι μένει; Δύο ή τρεις εμπνευσμένες σκηνές αναπαράστασης της σαδομαζοχιστικής περσόνας της Πέιτζ, το σαρδόνιο χαμόγελο σε αντιπαράθεση με τη φυσική μελαγχολία της Μολ και το όνειρο μίας όμορφης κοπέλας που πίστευε ακράδαντα στον καλλιτεχνικό αντίκτυπο όσων έκανε, αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα. Γράφοντας, με τον τρόπο της, Ιστορία.

extras
Commentary από τις τρεις γυναίκες της ταινίας (πρωταγωνίστρια και σεναριογράφους), ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Πέιτζ με αναφορά στον μύθο των pin - up girls, και ένα ντοκιμαντέρ με την πραγματική Μπέτι Πέιτζ, που κλέβει με διαφορά κάθε παράσταση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ