Έραγκον

29.03.2007
Ο έφηβος Εραγκον βρίσκει στο δάσος μια παράξενη πέτρα, η οποία αποδεικνύεται πως είναι το αυγό του τελευταίου δράκου. Και η περιπέτεια ξεκινά.

Ο έφηβος Εραγκον βρίσκει στο δάσος μια παράξενη πέτρα, η οποία αποδεικνύεται πως είναι το αυγό του τελευταίου δράκου. Και η περιπέτεια ξεκινά. Το πρώτο βιβλίο της «Τριλογίας Της Κληρονομιάς» του Κρίστοφερ Παολίνι δεν άργησε και πολύ να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη (αν σκεφτεί κανείς τις δεκαετίες που πέρασαν για τον «Αρχοντα Των Δαχτυλιδιών»).

Το κινηματογραφικό αποτέλεσμα είναι αντάξιο της λογοτεχνικής του πηγής. Κοινώς, προχειροδουλεμένο, ελαφρώς «φτηνιάρικο» σε σκηνικά και οπτικοακουστικά εφέ, μα και ταλαιπωρημένο από ερμηνείες πρωτοεμφανιζόμενων αλλά και βετεράνων ηθοποιών επιπέδου νεανικής τηλεοπτικής σαπουνόπερας. Βέβαια, για το προεφηβικό κοινό ίσως αποτελεί ένα ψυχαγωγικό διάλειμμα από την πεζή καθημερινότητα.. Ωστόσο, η συρραφή εμπνεύσεων- ή μήπως εκτεταμένη λογοκλοπή;- του νεαρού κυρίου Παολίνι, από τον Αρχοντα Των Δαχτυλιδιών ως τον Πόλεμο Των Αστρων, καταδικάζει εξαρχής και την κινηματογραφική εκδοχή του βιβλίου του σε δυσμένεια...

Κ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ