Το Κορίτσι Που Γυρίζει Τις Σελίδες

29.03.2007
H εικοσάχρονη Μελανί ζητάει εκδίκηση από τη γυναίκα που δεν της επέτρεψε να μπει στην Ανώτατη Μουσική Σχολή δέκα χρόνια πριν.

H εικοσάχρονη Μελανί ζητάει εκδίκηση από τη γυναίκα που δεν της επέτρεψε να μπει στην Ανώτατη Μουσική Σχολή δέκα χρόνια πριν.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή. Μην περιμένετε να δείτε ένα τυπικό ψυχολογικό θρίλερ εκδίκησης με έντονα ξεσπάσματα, αποκαλυπτικές ανατροπές και σκηνές αμείωτης αγωνίας. Ο Ντερκούρ επιλέγει ένα διαφορετικό σερβίτσιο για το παγωμένο πιάτο της ηρωίδας του. Ακολουθεί συνειδητά ένα σκοτεινό και απειλητικό σε κάθε του μέτρο δρομάκι για να φτάσει με μαθηματική ακρίβεια στον επιθυμητό προορισμό.

Μία επιπόλαιη και απερίσκεπτη κίνηση της διάσημης σολίστριας πιάνου Αριάν Φουσεκούρ καταστρέφει τα όνειρα της ταλαντούχας μικρής Μελανί για μια μουσική καριέρα στο πιάνο. Δέκα χρόνια μετά, το όμορφο και μετρημένο κορίτσι εισβάλλει στην οικογένεια Φουσεκούρ ως βοηθός, αποφασισμένη όμως να ενορχηστρώσει τη συνέχεια με τους δικούς της κανόνες.

Ο μεθοδικός Ντενί Ντερκούρ, ως πρώην σολίστ βιόλας στη Γαλλική Συμφωνική Ορχήστρα, αποδεικνύεται ικανός στη δημιουργία ενός θρίλερ που χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς μιας μουσικής σύνθεσης. Καταφέρνει να χειριστεί λειτουργικά το προβλέψιμο της υπόθεσης, και, σχεδόν χαϊδεύοντας τον θεατή, με σύμμαχο μια αιωρούμενη υπόνοια έκρηξης, τον παρασύρει σε μία βασανιστική πορεία. Εξαιρετική η εικοσάχρονη Φρανσουά (την είδαμε πέρσι να υποδύεται τη μητέρα στο Παιδί των Νταρντέν) η οποία, στη δεύτερη μόλις παρουσία της στη μεγάλη οθόνη, προσδίδει μια εσωτερικότητα στον υπολογισμένο με ακρίβεια και ερμηνευμένο με έμφαση στην λεπτομέρεια ρόλο της. Αντάξιά της η Φρο, ως καταξιωμένη πλην εύθραυστη καλλιτέχνις. 

ΒΑΡΒΑΡΑ ΛΟΥΚΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ