House M.D. Seasons 1&2

29.03.2007
Αν και ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα (με τον τίτλο «Ιατρικές Υποθέσεις»), δυστυχώς ελάχιστοι εδώ έχουν ανακαλύψει το νέο διαμάντι της αμερικανικής prime time τηλεόρασης, την ώρα που στις ΗΠΑ η λατρεία αυτής της ανατρεπτικής σειράς έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Αν και ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Ελλάδα (με τον τίτλο «Ιατρικές Υποθέσεις»), δυστυχώς ελάχιστοι εδώ έχουν ανακαλύψει το νέο διαμάντι της αμερικανικής prime time τηλεόρασης, την ώρα που στις ΗΠΑ η λατρεία αυτής της ανατρεπτικής σειράς έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ο δημιουργός της Ντέιβιντ Σορ «αναθέτει» μερικές από τις πιο παράξενες -κι αληθινές- ιατρικές υποθέσεις σε μια ομάδα γιατρών ενός πρότυπου νοσοκομείου του Νιου Τζέρσεϊ. Επικεφαλής, ο πιο ιδιοφυής αλλά και ο πιο αναρχικός, αντισυμβατικός, θρασύς, σαρκαστικός, εγωκεντρικός, politically incorrect γιατρός που γνώρισε η παγκόσμια τηλεόραση. Ξεχάστε τον πλεϊμπόι Κλούνεϊ και τον «άγιο» Αντονι Εντουαρντς της «Εντατικής» ή τον άχρωμο Πάτρικ Ντέμπσεϊ του υπερεκτιμημένου «Greys Αnatomy». Ο Γκρεγκ Χάουζ αποφεύγει να γνωρίζει προσωπικά τους ασθενείς του, «γράφει» τους κανονισμούς της διοίκησης του νοσοκομείου, αποξενώνει όσους προσπαθούν να τον πλησιάσουν. Ταυτόχρονα, ως σύγχρονος Σέρλοκ Χολμς, εξιχνιάζει κάθε μυστηριώδη ασθένεια, χωρίς να αποζητά ευγνωμοσύνη. Ο ψυχικός του πόνος καθρεφτίζεται στο κουτσό του πόδι, αποτέλεσμα μιας θρόμβωσης. Δημιούργημα του Σορ και αγαπημένο project του Μπράιαν Σίνγκερ (executive producer, ο οποίος σκηνοθετεί δυο επεισόδια του πρώτου κύκλου κι εμφανίζεται σε άλλο ένα), ωστόσο το μυστικό του εμπορικού και καλλιτεχνικού θριάμβου της σειράς είναι ο πρωταγωνιστής της. Ισχυρότατο σοκ περιμένει όσους θυμούνται ακόμα τον Χιου Λόρι ως καλοκάγαθο, χαζούλη και αδέξιο Τζορτζ στη «Μαύρη Οχιά». Με αψεγάδιαστη αμερικανική προφορά, πρωτόγνωρο σεξαπίλ και μια βαθιά αφοσίωση στον ρόλο της ζωής του, ο Λόρι ανάγει τον Χάουζ σε έναν από τους δημοφιλέστερους χαρακτήρες. Και την ερμηνεία του, η οποία του έχει χαρίσει ήδη -μεταξύ άλλων- μια Χρυσή Σφαίρα, σε μια από τις καλύτερες της αμερικανικής τηλεόρασης. «Ηouse» rules!

extras
Ξενάγηση στο σετ, τέσσερα featurettes και απόσπασμα της οντισιόν του Λόρι. Τηλεοπτική συζήτηση των συντελεστών και πολλά άλλα.

Κ.Α.