Η Ιστορία Της Γέννησης

29.03.2007
H ιστορία της Μαρίας, του Ιωσήφ και του μακρύ δρόμου τους προς τη Γέννηση του Ιησού όπως καταγράφεται από τη θρησκευτική παράδοση.

H ιστορία της Μαρίας, του Ιωσήφ και του μακρύ δρόμου τους προς τη Γέννηση του Ιησού όπως καταγράφεται από τη θρησκευτική παράδοση.

Είναι αλήθεια πως ενώ τα Πάθη του Ιησού τράβηξαν αρκετές φορές το ενδιαφέρον της μεγάλης και της μικρής οθόνης, και κάποτε με δημοφιλέστατα αποτελέσματα, η μεμονωμένη ιστορία της Γέννησης του Θεανθρώπου δεν είχε τύχει ως τώρα ανάλογης προτίμησης. Η σκηνοθέτις του Thirteen και καταξιωμένη σκηνογράφος Κάθριν Χάρντγουικ επιλέχθηκε ως η «εκλεκτή» για την πρώτη, ουσιαστικά, φιλόδοξη προσπάθεια μεταφοράς της «αληθινής» ιστορίας των Χριστουγέννων. Ωστόσο, ενώ η όλη παραγωγή είναι φροντισμένη στην εντέλεια και ο σεναριογράφος Μάικ Ριτς διατείνεται πως ερεύνησε για πολύ καιρό άγνωστες πτυχές της ζωής στη Μέση Ανατολή εκείνης της περιόδου, τόσο η σεναριακή ανάπτυξη όσο και το συνολικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα αποτελούν μονάχα ένα ιλουστρασιόν deja vu των μαθητικών μας χρόνων. Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί μια αργόσυρτη, τηλεοπτικής αισθητικής, αφήγηση της κατά τα άλλα υπέροχης ιστορίας των Χριστουγέννων, χωρίς ιστορικά ρίσκα, ουσιαστική κινηματογραφική άποψη ή αληθινό συναίσθημα απέναντι στην ιστορία που αφηγείται. Τουλάχιστον, το καλογυαλισμένο αποτέλεσμα και η ίδια η αγαπημένη ιστορία θα γοητεύσουν το παιδικό κοινό, ενώ οι μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες μάλλον θα αρκεστούν σε μια γλυκερή αναπόληση των δικών τους παιδικών χρόνων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ