PALAIS RΟΥΑL!

09.04.2007
Ανακαλύπτοντας πως ο άντρας της την απατά, η νέα πριγκίπισσα ενός ευρωπαϊκού βασιλείου μεταμορφώνεται από αδέξιο ασχημόπαπο σε εκδικητική... πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Ανακαλύπτοντας πως ο άντρας της την απατά, η νέα πριγκίπισσα ενός ευρωπαϊκού βασιλείου μεταμορφώνεται από αδέξιο ασχημόπαπο σε εκδικητική... πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Η ιστορία της Αρμέλ, μητέρας δύο κοριτσιών που αναγκάζεται να αφήσει το επάγγελμα της λογοθεραπείας όταν ο άντρας της, δευτερότοκος γιος μιας βασιλικής οικογένειας, διαδέχεται με απόφαση της βασίλισσας τον πατέρα του στον θρόνο, μοιάζει πολύ με εκείνη της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Χρησιμοποιώντας ως πρότυπο τα ερωτικά σκάνδαλα και τις μηχανορραφίες στους κόλπους της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η ηθοποιός Βαλερί Λεμερσιέ φτιάχνει στην τρίτη της σκηνοθετική απόπειρα μια γαλαζοαίματη σάτιρα με καλές στιγμές. Ακόμα κι αν αυτή η κωμωδία δεν έχει να δώσει κανένα νέο «στέμμα» στην καριέρα της Κατρίν Ντενέβ, όπως και σε οποιονδήποτε άλλο από το υπόλοιπο καστ, οι σλάπστικ πινελιές και ο ανελέητος επικρατών κυνισμός, από τη μέση της ταινίας κι έπειτα, βρίσκουν τους στόχους τους και σίγουρα και το ανάλογο κοινό που θα γελάσει.

Αν το φυτίλι της κωμωδίας δεν αργούσε τόσο να πάρει φωτιά και αν η συνολική χρονική διάρκεια ήταν λιγότερη, χωρίς περιττές επεξηγηματικές σκηνές και αχρείαστες λεπτομέρειες, ίσως να μην είχαμε κουραστεί από τις επαναλαμβανόμενες σκανδαλιές της ηρωίδας. Δεν θα ήταν παράξενο, πάντως, αν οι Βρετανοί θύμωναν με την Λεμερσιέ, η οποία μπορεί να τοποθετεί την πλοκή του φιλμ σε ένα φανταστικό βασίλειο, αλλά δανείζεται πολλά στοιχεία από τη δημόσια και ιδιωτική ζωή της πρώτης γυναίκας του πρίγκιπα Καρόλου - με σαφή πρόθεση να προσθέσει στις διάσημες φωτογραφίες της δύο μικρά διαβολικά κερατάκια, αλλάζοντας εντελώς την αγγελική μορφή της.

ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ