Tori Amos - Fade to Red

10.04.2007
Με πανέμορφο και αλλόκοτο Κουτί Της Πανδώρας μοιάζει η 13χρονη videoclip καριέρα της καλύτερης και πιο περιπετειώδους μαθήτριας που είχε ποτέ η Κέιτ Μπους.

Με πανέμορφο και αλλόκοτο Κουτί Της Πανδώρας μοιάζει η 13χρονη videoclip καριέρα της καλύτερης και πιο περιπετειώδους μαθήτριας που είχε ποτέ η Κέιτ Μπους. Η Τόρι Εϊμος το ανοίγει και από μέσα του ξεχύνονται ιστορίες σαγήνης και κρυμμένης διαστροφής, φαντασίας και παραμυθιού, ονείρου και εφιάλτη, σεξ και ειρωνείας, έτσι όπως μόνο εκείνη ξέρει να τις διηγείται μέσα από τα παράξενα τραγούδια της. Δουλειές όπως το εκθαμβωτικό «Sparks», το ερωτικά και θρησκευτικά φορτισμένο «Ρast The Μission» ή το εντελώς σουρεαλιστικό «Α Sorta Fairytale» (στο οποίο συμμετέχει ο Εντριαν Μπρόντι) εφαρμόζουν μοναδικά με το εύθραυστο και σταθερά αναπάντεχο ηχητικό της σύμπαν, μεταφράζοντάς το σε ευρηματικές εικόνες και εντυπώσεις. Μοναδική ένσταση που θα μπορούσε να έχει κάποιος σε αυτή την έκδοση σε DVD; Η ανεξήγητη απουσία του «Strange Little Girl» από την άριστη κατά τ άλλα playlist που φιλοξενείται εδώ. Λ.Κ.

Ιδιόρρυθμος σχολιασμός από την Εϊμος και δυο bonus βίντεο: το «Ρrofessional Widow» σε remix και το «Cornflake Girl» σε αγγλική εκδοχή.