The Fountain

12.04.2007
Ο Κλιντ Μάνσελ δημιουργεί για μια ακόμη φορά ένα εκπληκτικό μουσικό χαλί στα παράξενα αφηγηματικά ταξίδια του Ντάρεν Αρονόφσκι .

Ο Κλιντ Μάνσελ αποτελεί ένα χαρισματικό συνθέτη στον χώρο των soundtrack. Το γενικότερο κινηματογραφικό προφίλ μιας κινηματογραφικής ταινίας αποτελεί τον σταθερό οδηγό για τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις του. Ειδικότερα στην συνεργασία του με τον Αρονόσκι, έχει αποδείξει ότι μπορεί να τον ακολουθήσει τις σκηνοθετικές αναζητήσεις του ιδιόρρυθμου Νεοϋορκέζου . Από το techno διαμάντι του Π, στην καταπληκτική σύνθεση κλασσικής μουσικής του Ρέκβιεμ Για Ένα Όνειρο.

Αυτή τη φορά όμως, ο Μάνσελ βρίσκεται κάπου στην μέση. Από την μία ακολουθεί και πάλι την κλασσική μουσική φόρμα (σε συνεργασία με τους The Kronos Quartet). Από την άλλη προσθέτει «ελαφρά» ηλεκτρονικά στοιχεία στην σύνθεση του. Παράλληλα συνεργάζεται με τους Σκοτσέζους post-rock monsters, Mogwai, δίνοντας στοιχεία έντονων συναισθημάτων που εκπνέει η μουσική του συγκροτήματος. Εν τέλη αποτελεί ένα από τα καλύτερα φετινά soundtrack με πολλές υποψηφιότητες σε κινηματογραφικά φεστιβάλ. Εξάλλου, δεν νομίζω ότι θα θέλατε να χάσετε το καινούργιο επίτευγμα του μουσικού «χαμαιλέοντα» Κλιντ Μάνσελ.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΑΝΤΙΟΧΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ