Eddie Murphy Delirious του Μπρους Γκάουερς

18.04.2007
Για όλους όσους βγάλαμε τα μάτια μας, παρακολουθώντας επί χρόνια τη διάσημη stand up παράσταση του 1983 σε θολές πειρατικές εκδόσεις, η δικαίωση έφτασε με τη μορφή αυτού του ευλογημένου DVD.

Για όλους όσους βγάλαμε τα μάτια μας, παρακολουθώντας επί χρόνια τη διάσημη stand up παράσταση του 1983 σε θολές πειρατικές εκδόσεις, η δικαίωση έφτασε με τη μορφή αυτού του ευλογημένου DVD. Οπτικοακουστικά επεξεργασμένη πια, η ανελέητη κωμική επέλαση του Εντι Μέρφι πετυχαίνει τον σημαντικότερο μαύρο κωμικό των τελευταίων δυο δεκαετιών σε μια αθυρόστομη, διόλου πολιτικά ορθή επίθεση χιούμορ που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να προκαλεί χαρακτηρισμούς όπως «σεξιστική», «ρατσιστική», «μισανθρωπική», την ίδια ώρα που καταφέρνει να σε λυγίσει από τα γέλια. Υπερπηδώντας κάθε καθωσπρεπισμό και σεμνοτυφία, το έξοχα αναιδές και συστηματικά προσβλητικό one man show του Μέρφι θυμίζει ξανά (σε όσους τείνουν να το ξεχάσουν) πόσο σπουδαίο κεφάλαιο υπήρξε ο ηθοποιός για το σύνολο της αμερικανικής κωμωδίας.

dvd extras Δεν υπάρχει το παραμικρό επιπλέον υλικό, τι πειράζει όμως όταν η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει το «Delirious» στην πλήρη, αδιάκοπη εκδοχή του; Λουκάς Κατσίκας