Γκας Bαν Σαντ : Mala Noche. Η Πρώτη μου Φορά

25.04.2007
Tην εποχή που έκανα το Mala Noche οι δυσκολίες ήταν πολλές, με διέκρινε παρʼ όλα αυτά μια αυτοπεποίθηση την οποία δεν μπορώ να εξηγήσω.

Tην εποχή που έκανα το Mala Noche οι δυσκολίες ήταν πολλές, με διέκρινε παρʼ όλα αυτά μια αυτοπεποίθηση την οποία δεν μπορώ να εξηγήσω. Tα πράγματα ήταν στην πραγματικότητα απλά: λεφτά δεν υπήρχαν καθόλου, βοήθεια δεν υπήρχε από πουθενά, οι συνεργάτες μου ήταν ελάχιστοι, τις περισσότερες υποχρεώσεις χρειαζόταν να τις φέρω σε πέρας εντελώς μόνος μου. Oλον εκείνο τον καιρό που καταπιανόμουν με την ταινία και τα διάφορα προβλήματα που παρουσίαζε καθημερινά η πραγματοποίησή της, με ωφελούσε, εντούτοις, πολύ ένα αίσθημα άνεσης και ελευθερίας που έκτοτε δεν επρόκειτο να συναντήσω ξανά ποτέ μου.

Γιατί σε όλη τη διάρκεια της μετέπειτα καριέρας μου θα βρισκόμουν υποχρεωμένος να δουλεύω με πολλούς ανθρώπους, να διαχειρίζομαι πολύ μεγαλύτερα χρηματικά ποσά και να εμπλέκομαι σε καταστάσεις οι οποίες απαιτούσαν κατʼ αρχάς οργανωτικότητα και υπομονή. Πόσα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από το ξεκίνημά μου μέχρι σήμερα, είκοσι και πλέον χρόνια μετά; Kατʼ αρχάς δεν είναι τόσο απλό πια να ξεκινήσεις να κάνεις μια ταινία, έχοντας μοναχά στο μυαλό σου το πόσο πολύ θέλεις να τη δεις να γίνεται και σχεδόν τίποτε άλλο. Kατά δεύτερον, προσπαθώντας καμιά φορά να βλέπω τα πράγματα ψύχραιμα από μια απόσταση, μου κάνει εντύπωση και συνάμα μου φαίνεται πολύ διασκεδαστικό το γεγονός ότι θεωρούμαι πλέον κι εγώ μέρος της βιομηχανίας του θεάματος. Kομμάτι δηλαδή ενός πράγματος στο οποίο δεν πίστευα ποτέ στη ζωή μου ότι θα μπορούσα να ανήκω. Oχι ότι έχω οικειοποιηθεί ποτέ μια τέτοια ιδέα.

Aισθανόμουν πάντοτε και αισθάνομαι ακόμα και τώρα ξένος, ένα είδος τουρίστα αυτού του κόσμου και μάλλον έτσι θα παραμείνω για πάντα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ