Oldboy (ΕΜΙ)

12.06.2007
Αν μη τι άλλο, η αναμονή άξιζε τον κόπο... Το σάουντρακ μιας από τις καλύτερες ταινίες του 2004, με ημερομηνία παραγωγής στο οπισθόφυλλο... 2003 κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2005 στη χώρα μας, αλλά μη γελιέστε- κι αυτό ακόμα θεωρείται επιτυχία, καθώς, μέχρι σήμερα, η αριστουργηματική μουσική του OLDBOY ήταν διαθέσιμη στην Ευρώπη μόνο κατόπιν παραγγελίας της deluxe έκδοσης του DVD.

Αν μη τι άλλο, η αναμονή άξιζε τον κόπο... Το σάουντρακ μιας από τις καλύτερες ταινίες του 2004, με ημερομηνία παραγωγής στο οπισθόφυλλο... 2003 κυκλοφορεί το καλοκαίρι του 2005 στη χώρα μας, αλλά μη γελιέστε- κι αυτό ακόμα θεωρείται επιτυχία, καθώς, μέχρι σήμερα, η αριστουργηματική μουσική του OLDBOY ήταν διαθέσιμη στην Ευρώπη μόνο κατόπιν παραγγελίας της deluxe έκδοσης του DVD. Τα συγχαρητήριά μας, λοιπόν, στην εγχώρια ΕΜΙ για το κυνήγι αυτού του πραγματικού μουσικού θησαυρού και τη μαζική εισαγωγή αντιτύπων που μαθαίνουμε, μάλιστα, ότι φεύγουν σαν ζεστά κουλούρια από τα δισκοπωλεία. Και ήταν αναμενόμενη αυτή η επιτυχία: αφενός η ταινία πήγε πολύ καλά εισπρακτικά και αφετέρου δεν υπάρχει άνθρωπος που να την είδε και να μην βγήκε αναζητώντας το CD.

Η αναζήτηση παίρνει τέλος, λοιπόν, και τώρα όλοι έχουμε δικαίωμα στο όνειρο: γιατί η μουσική του OLDBOY είναι κατ εξοχήν ονειρική- και όχι μόνο: ακούστε τα έγχορδα να φέρνουν εικόνες από κύματα στο μυαλό σας. Αφουγκραστείτε τα ταξιδιάρικα πνευστά να επιμένουν ότι οι διακοπές δεν έχουν τελειώσει. Δείτε τους ηλεκτρονικούς ήχους να βγαίνουν από τα ηχεία και να παιχνιδίζουν με τις αισθήσεις σας. Αφήστε τα beats να σας παρασύρουν σε μαγευτικές διαδρομές της φαντασίας... Σκεφτείτε τον Τζον Μπάρι παρέα με τον Κρεγκ Αρμστρονγκ, τον Φίλιπ Γκλας στο στούντιο μαζί με τον Ντέιβιντ Αρνολντ, τον Μάικλ Νάιμαν να διασκευάζει Ρομπ Ντούγκαν. Φανταστείτε ό,τι θέλετε- ποντάρετε στο ότι η αμερικανική μεταφορά της ταινίας από το στούντιο της Universal θα είναι ακόμα καλύτερη (δύσκολα θα κερδίσετε, αλλά... ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα).

Ενα μόνο μην αμφισβητήσετε ούτε λεπτό: το σάουντρακ του α λα Χόλιγουντ OLDBOY αποκλείεται να είναι ΤΟΣΟ καλό. Ποιος είπε ότι μόνον οι σκηνοθέτες από την Κορέα έχουν βάλει τα γυαλιά στους Αμερικανούς συναδέλφους τους; Το ίδιο μπορούμε πλέον να ισχυριστούμε και για τους συνθέτες! Ο Τζο Γιόνγκ Γουκ είναι η τρανταχτή απόδειξη...