Van Morrison At The Movies (ΕΜΙ)

24.07.2007
«Ιπτάμενος Και Τζέντλεμαν», «Θέλμα Και Λουίζ», «Το Ημερολόγιο Της Μπρίτζετ Τζόουνς», «Γεννημένος Την 4η Ιουλίου», «Ενας Αμερικανός Λυκάνθρωπος Στο Λονδίνο», «Καλύτερα Δεν Γίνεται», «Ζητείται Πιστό Αρσενικό», «Ο Πληροφοριοδότης».

«Ιπτάμενος Και Τζέντλεμαν», «Θέλμα Και Λουίζ», «Το Ημερολόγιο Της Μπρίτζετ Τζόουνς», «Γεννημένος Την 4η Ιουλίου», «Ενας Αμερικανός Λυκάνθρωπος Στο Λονδίνο», «Καλύτερα Δεν Γίνεται», «Ζητείται Πιστό Αρσενικό», «Ο Πληροφοριοδότης». Τι κοινό έχουν όλες αυτές οι ταινίες; Τουλάχιστον ένα τραγούδι του Βαν Μόρισον ακουγόταν και, μάλιστα, τραγούδι που δεν γράφτηκε αποκλειστικά για την ταινία, έστω κι αν, ενίοτε, ταίριαζε τόσο ώστε θα έπαιρνε κανείς όρκος ότι είχε γραφτεί κατά παραγγελία του σκηνοθέτη.

Ο Βαν Μόρισον είναι ένας ζωντανός θρύλος και αυτή η συλλογή δεν έρχεται, στην ουσία, να προσθέσει τίποτα στο στάτους του. Μπορεί όμως να θυμίσει στον ανυποψίαστο σινεφίλ ότι υπάρχει ένας Ιρλανδός, ικανός να ροκάρει με τους Them, να θυμηθεί τις φολκ ρίζες του με τους Chieftains, να παίξει μπλουζ, να φλερτάρει με την τζαζ και να τα κάνει όλα αυτά με το δικό του, μοναδικό τρόπο. Και, φυσικά, κάπου ανάμεσα, να βρει χρόνο να γράψει αμέτρητα αξέχαστα τραγούδια. Εδώ βρίσκονται κάμποσα από αυτά.

ΣΠΗΛΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ