El Cantante (Norte/SonyBMG)

04.12.2007
Γνωρίζω ανθρώπους για τους οποίους το «Εl Cantante» αποτελεί το κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς και ούτε πορτγαλέζικα μιλάνε ούτε στη Λατινική Αμερική έχουν βρεθεί ποτέ τους.

από τον Σπήλιο Λαμπρόπουλο

Γνωρίζω ανθρώπους για τους οποίους το «Εl Cantante» αποτελεί το κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς και ούτε πορτγαλέζικα μιλάνε ούτε στη Λατινική Αμερική έχουν βρεθεί ποτέ τους. Ξέρουν, όμως, ότι ο Εκτορ Χουάν Πέρες Μαρτίνεζ, γνωστός ως Εκτορ Λαβόε, είναι ένας από τους μεγαλύτερους σαλσέρο όλων των εποχών. Γεννημένος στο Πόρτο Ρίκο, ο Λαβόε βρέθηκε στη Νέα Υόρκη στα δεκαεπτά του και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε η μεγαλύτερη λάτιν ατραξιόν της πόλης, χάρη και στην υποστήριξη του σπουδαίου Γουίλι Κολόν.

Από το 1979 μέχρι το θάνατο του από AIDS το 1993, σε ηλικία 47 ετών, η καριέρα του πήρε την κατιούσα, λόγω του εθισμού του στα ναρκωτικά και της κατάθλιψης από την οποία υπέφερε, εν μέρει οφειλόμενη στον ξαφνικό θάνατο πολλών αγαπημένων του προσώπων (συμπεριλαμβανομένου του γιου του). 2007 και ένας παρεξηγημένος σαλσέρο της νέας γενιάς, ο Μαρκ Αντονι, ενσαρκώνει στη μεγάλη οθόνη τον Λαβόε, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι απλώς ο σύζυγος της κυρίας Λόπεζ. Μπορεί όλος ο ανδρικός πληθυσμός του πλανήτη να φθονεί τον Αντονι («τι έχει αυτός που δεν έχω εγώ;», αναρωτιούνται όλοι, όταν βλέπουν την άσχημη μουτσούνα του δίπλα στην ηφαιστειώδη ομορφιά της Τζένιφερ Λόπεζ), αλλά μετά το «Εl Cantante» είναι πολύ πιθανό να λάβουν μία αποστομωτική απάντηση...