Δεν τελειωνει

25.02.2011
Υπαρχει καποιο προβλημα ? Τι κανω λαθος και γιατι δεν μπορει να το απολαυσει ....!!

Το αγορι μου δεν τελειωνει... Υπαρχει καποιο προβλημα ? Τι κανω λαθος και γιατι δεν μπορει να το απολαυσει ....!! Πφφφ δεν ξερω... Νοιώθω ότι εγώ φταίω που δεν φτάνει στην κορύφωση ..!

Σίγουρα δεν φταις εσύ γι' αυτή την κατάσταση αφού είναι καθαρά δικό του πρόβλημα και θα το είχε με οποιαδήποτε γυναίκα έκανε έρωτα. Η αδυναμία εκσπερμάτωσης ή και ανεσταλμένη εκσπερμάτισης, όπως λέγεται, έχει να κάνει κυρίως με ψυχολογικούς παράγοντες και συνδέεται με τον χαρακτήρα και τον τρόπο ανατροφής των αντρών.

Είναι η τρίτη πιο συχνή σεξουαλική διαταραχή μετά την πρόωρη εκσπερμάτωση και την ανικανότητα -αν και αρκετά πιο σπάνια απ' αυτές- και συνήθως παρουσιάζεται σε άντρες που έχουν λάβει πολύ αυστηρή ανατροφή σ' αυτά τα θέματα, ή και σ' εκείνους που είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι χαρακτήρες και δυσκολεύονται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα τους. Άλλοι παράγοντες που οδηγούν στην αδυναμία εκσπερμάτωσης μπορεί να είναι η έντονη ανησυχία για μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ή η έλλειψη ενός προστατευμένου και ήρεμου περιβάλλοντος την ώρα της σεξουαλικής επαφής, ο συχνός αυνανισμός ή και ο θυμός απέναντι στη σύντροφο.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες οργανικές καταστάσεις που μπορεί να προκαλέσουν αναστολή της εκσπερμάτωσης, οι οποίες σχετίζονται με τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, το αλκοόλ ή τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη, ωστόσο αυτές οι περιπτώσεις είναι πιο σπάνιες και εμφανίζονται αφού προηγουμένως ο άντρας είχε μια φυσιολογική ερωτική συμπεριφορά.

Πολλές φορές οι ίδιοι οι άντρες δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση ως πρόβλημα, αφού θεωρούν τους εαυτούς τους σπουδαίους εραστές αφού μπορούν να "κρατηθούν" για πολλή ώρα, ενώ μπορεί να εκσπερματώνουν κανονικά όταν αυνανίζονται. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κάνουν κάτι γι' αυτό εξ αντανακλάσεως, δηλαδή όταν επανειλημμένως οι σύντροφοί τους, η μία μετά την άλλη αγανακτούν κι απογοητεύονται με την κατάσταση με αποτέλεσμα να τους αφήνουν.

Δυστυχώς, από μόνη σου δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Για κάθε ενδεχόμενο, μπορείς να τον ρωτήσεις αν ήταν πάντα έτσι με τις προηγούμενες σχέσεις του και να του βάλεις την ιδέα να το ψάξει λίγο περισσότερο μόνος του, αρχίζοντας από το ίντερνετ, χωρίς να περιμένεις πολλά. Βλέπεις, η θεραπεία της καθυστερημένης εκσπερμάτισης χρειάζεται οπωσδήποτε ψυχολογική υποστήριξη κι αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη δυσκολία, αφού η αιτία που γεννάει το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτή που εμποδίζει τους άντρες να αναζητήσουν τη λύση του.

Σε περίπτωση που είναι ανοιχτός σε συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, θα μπορούσε να τηλεφωνήσει στην ανοιχτή γραμμή του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου, 210 723 3102 (Δευτέρα έως Παρασκευή 10-4 μ.μ.) όπου ειδικοί επιστήμονες απαντούν σε ερωτήματα σχετικά με τη σεξουαλική υγεία, υπεύθυνα και εμπιστευτικά. Στην ίδια γραμμή θα μπορούσες να τηλεφωνήσεις κι εσύ η ίδια βέβαια, προκειμένου να πάρεις περισσότερες πληροφορίες και κατευθύνσεις για το πώς θα μπορούσες να χειριστείς την κατάσταση. Ό,τι κι αν κάνεις όμως βγάλε από το μυαλό σου την ιδέα ότι κάνεις κάτι λάθος.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook