Αυνανίζομαι καθημερινά

06.04.2011
Αυτή την περίοδο είμαι μόνη και αυνανίζομαι σχεδόν καθημερινά. Μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα από αυτό που κάνω;

Θεία Λουκία γεια σου. Είμαι 18 χρόνων (κοπέλα), αυτή την περίοδο είμαι μόνη και αυνανίζομαι σχεδόν καθημερινά. Δεν έχω κάνει σεξ μέχρι τώρα, δηλαδή έχω κάνει όλα τα άλλα σε παλιότερες σχέσεις μου, αλλά όχι σεξ, να μπει το πέος μέσα μου και όταν αυνανίζομαι ερεθίζω μόνο την κλειτορίδα μου. Μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα από αυτό που κάνω; Μήπως πρέπει να το σταματήσω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Κοίτα, για να ξεκαθαρίζουμε κάτι, όλα όσα κάνεις με κάποιον με σκοπό την ερωτική ικανοποίηση ονομάζονται σεξ είτε περιλαμβάνουν σωματική επαφή είτε όχι, εξ ου και υπάρχει το τηλεφωνικό σεξ ή το σεξ μέσω ίντερνετ. Απλά η διείσδυση θεωρείται ότι "ολοκληρώνει" την επαφή.

Τώρα, ως προς τον αυνανισμό, δεν διατρέχεις κανέναν κίνδυνο, ούτε χρειάζεται να τον σταματήσεις. Είναι μια απόλυτα φυσιολογική πράξη που εκτονώνει την σεξουαλική σου ενέργεια και κατά κάποιον τρόπο σε "εκπαιδεύει" για να πάρεις ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση στις περιπτύξεις με τον επόμενο εραστή σου.

Να ξέρεις γενικότερα, ότι η πράξη του αυνανισμού έχει ενοχοποιηθεί από παλαιότερες γενιές κι αυτές οι προκαταλήψεις παραμένουν ακόμα βαθιά ριζωμένες σε πολλές κοινωνίες. Όμως, η σύγχρονη ιατρική και η ψυχολογία την έχουν αθωώσει πλήρως, θεωρώντας την απόλυτα υγιή και πολλές φορές επιβεβλημένη για την καλύτερη ψυχική και σωματική υγεία μας.