Δεν ξερω τι θα πει οργασμος

02.05.2011
Aγαπητή θεια Λουκία είμαι σχεδόν 45 και δεν είχα ποτέ οργασμό, είτε στον αυνανισμό, είτε στην πράξη...

Aγαπητή θεια Λουκία είμαι σχεδόν 45 και δεν είχα ποτέ οργασμό (είτε στον αυνανισμό, είτε στην πράξη) αν και είχα πάντα υγιής σχέσεις, παρά μόνο ονειρώξεις και αυτό όχι συχνά αλλά 3-4 φορές το χρόνο. Ίσως οι προκαταλήψεις με τη θρησκεία και ο τρόπος που μεγάλωσα μικρή, συν ένας τραυματισμός στην κλειτορίδα μικρή πράγμα που και μου καθιστά το τρίψιμο επώδυνο. Eχω δοκιμάσει πολλούς τρόπους, με δονητή και κάτι άλλα βοηθήματα, αυνανισμό και να ασχολείται πολύ ο εκάστοτε σύντροφός μου αλλά δεν γίνεται τίποτα. Αποτέλεσμα πάντα να προσποιούμαι. Γνωρίζεις αν στα sex shops υπάρχουν χάπια που να διεγείρουν τη γυναίκα; Η γενικά αν υπάρχουν στα φαρμακεία; Έχω μιλήσει με γυναικολόγο δεν έβγαλα άκρη. Τείνω να πιστέψω ότι τελικά είναι οργανικο το θέμα.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Εφόσον έχεις ονειρώξεις, έστω και σε αραιά διαστήματα, το πιθανότερο είναι ότι το θέμα σου δεν είναι οργανικό, αλλά ψυχολογικό. Διαφορετικά δεν θα μπορούσες να νιώσεις ότι κορυφώνεις, ούτε με τη φαντασία σου. Όπως υποθέτεις και η ίδια ο τρόπος που μεγάλωσες σε συνδυασμό με τον τραυματισμό σου σε έκαναν από νωρίς να πιστεύεις ότι το άγγιγμα στα γεννητικά όργανα και η ευχαρίστηση που μπορείς να πάρεις απ' αυτό είναι κάτι απαγορευμένο κι αυτή η πεποίθηση παραμένει ακόμα ριζωμένη μέσα σου και ενισχύεται κάθε φορά από την εμπειρία σου στο κρεβάτι διαιωνίζοντας το πρόβλημα.

Απ' όσο γνωρίζω δεν υπάρχουν χάπια που να διεγείρουν τη γυναίκα κι αν υπάρχουν, προσωπικά δεν θα τα εμπιστευόμουν. Άλλωστε πιστεύω ότι η λύση βρίσκεται αλλού και συγκεκριμένα μέσα στο κεφάλι σου, απ' όπου ξεκίνησε και το πρόβλημα σου.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις λοιπόν, είναι να πείσεις τον εαυτό σου ότι το σεξ είναι κάτι θετικό και καλό που αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας και το κάνουμε πρώτα απ' όλα για την δική μας ευχαρίστηση και όχι για να ικανοποιήσουμε τον σύντροφο μας, ή από καθήκον. Γι' αυτό και πρέπει να σταματήσεις να προσποιείσαι και απλά να δείχνεις τα αληθινά σου αισθήματα, ακόμη κι αν νομίζεις ότι αυτό δεν θ' αρέσει στον σύντροφο σου.

Βλέπεις όσο προσποιείσαι, τόσο πείθεις τον εαυτό σου ότι δεν μπορείς να νιώσεις πραγματικό οργασμό, ενώ ταυτόχρονα διαιωνίζεις μέσα σου την πεποίθηση ότι η ικανοποίηση του συντρόφου σου είναι πιο σημαντική από την δική σου.

Επίσης, όσο συγκεντρώνεις τη σκέψη σου στην προσποίηση, τόσο απομακρύνεσαι από την πραγματική απόλαυση των αισθήσεων που προέρχεται από την ερωτική πράξη και μαζί από το ενδεχόμενο να βιώσεις τον οργασμό.

Πρακτικά λοιπόν, θα σε βοηθήσει πολύ αν εμπλουτίσεις την ερωτική σου δραστηριότητα εξασκούμενη με διάφορες φαντασιώσεις που σε φτιάχνουν, είτε την ώρα του σεξ με τον σύντροφο σου, είτε όταν αυνανίζεσαι, χωρίς να επιτρέπεις σε κανενός είδους λογοκρισία να ανακόπτει αυτές τις φαντασιώσεις. Αν δυσκολεύεσαι να σκεφτείς κάτι αρκετά σέξι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίντερνετ ως πηγή έμπνευσης, το οποίο είναι γεμάτο από ανάλογο υλικό ικανό να ανταποκριθεί σε όλα τα γούστα ερωτικής συνεύρεσης.

Ταυτόχρονα, σε κάθε σεξουαλική δραστηριότητα μόνη ή με παρέα, φρόντισε να σκέφτεσαι αποκλειστικά και μόνο το τι νιώθεις και όχι το αν έχεις ή δεν έχεις οργασμό. Έτσι, απλά αποφεύγοντας ό,τι σε ξενερώνει και ενισχύοντας ό,τι σε ευχαριστεί, εκπαιδεύεις το σώμα σου να παίρνει και να αναζητά αυτή την ικανοποίηση κάθε φορά.

Ακόμη, ίσως σε βοηθήσει πολύ αν δοκιμάσεις τις ασκήσεις Κέγκελ , οι οποίες ενισχύουν τον έλεγχο των μυών της πυελού και σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις καλύτερα τη λειτουργία του σώματος σου. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις ασκήσεις Κέγκελ θα βρεις κάνοντας κλικ στο σχετικό άρθρο του WomenOnly, εδώ.

Τέλος, εφόσον η τριβή σου είναι επώδυνη, η χρήση μικρής ποσότητα ειδικού λιπαντικού που θα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία, θα σε ανακουφίσει σημαντικά και θα κάνει πιο ευχάριστη κάθε είδους ερωτική εμπειρία σου, με παρτενέρ ή χωρίς. Για τον ίδιο λόγο, πολύ αποτελεσματικός μπορεί ν' αποδειχθεί και ο αυνανισμός με τη βοήθεια του νερού από το τηλέφωνο ντους, το οποίο μπορείς να κατευθύνεις στην κλειτορίδα σου στην θερμοκρασία και στην πίεση που σου είναι αρεστή – αρκεί να έχεις θυμηθεί να έχεις αρκετό ζεστό νερό όταν το δοκιμάσεις.

Εφάρμοσε λοιπόν όλες αυτές τις τεχνικές και πιστεύω ότι με επιμονή και υπομονή, αρκετά σύντομα θα αποκτήσεις κι εσύ την πολυπόθητη εμπειρία της κορύφωσης. Με λίγα λόγια, διεύρυνε τις αντιλήψεις, εξασκήσου πρακτικά κι αφέσου στην ικανοποίηση των αισθήσεων χωρίς να σκέφτεσαι τον οργασμό ως αυτοσκοπό. Άλλωστε, όπως λένε και οι ειδικοί σεξολόγοι, ο οργασμός είναι σαν το σαπούνι που όσο σφίγγεις τα χέρια σου για να το κρατήσεις, τόσο πιο μακριά γλιστράει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ