προβλημα με το sex

07.09.2011
Είμαστε μαζί 3 μήνες και μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε. Όταν φτάνει η ώρα να διεισδυσει μέσα μου αυτός αρνείται και λεει δεν νιώθει έτοιμος.

Αγαπητή Θεία Λουκία καλό φθινόπωρο εύχομαι. Θα ήθελα και εγω την συμβουλή σου σχετικά με το αγορι μου. Είμαστε μαζί 3 μήνες και μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε. Να σε ενημερώσω ότι οι ηλικιες μας είναι πανω από 30 οπότε δεν τίθεται θεμα απειριας απο την πλευρα μας. Όταν λοιπόν φτάνει η ώρα να διεισδυσει μέσα μου αυτός αρνείται και λεει δεν νιώθει έτοιμος. Το μόνο που γίνεται είναι να καταφέρνει να τελειώνει με την βοηθεια μου (χειρωνακτικα). Το έχω συζητησει μαζι του και μου δεν μου εχει δώσει κάποια σαφη απαντηση απλα μου λεει συνέχεια να μην τον πιεζω. Εγω όμως νιωθω αβολα γιατί περνανε από το μυαλο μου διαφορα σεναρια από το ότι είναι ανικανος (αν και δεν νομιζω να ισχυει η στυση του ειναι κανονικη) μεχρι ότι είναι ανωμαλος. Δεν ξερω πως να αντιδρασω. Κατα τα αλλα η σχεση μας ειναι τελεια με φροντιζει και φαινεται να με θελει πραγματικα αλλα στο σεξουαλικο κομματι τιποτα. Εχεις καποια ιδεα τι μπορει να συμβαινει; Επισης θα ηθελα να σε ρωτησω πιστευεις οτι αυτο συμβαινει μονο μαζι μου η και γενικα συνεβαινε με ολες τις κοπελες του; Οταν το ρωτησα μου ειπε ότι συμβαινει μονο μαζι μου ότι κατι σκεφτεται αλλα δεν θελει να μου πει τι ακριβως και αυτο τον κομπλαρει. Δεν ξερω όμως αν μου λεει αληθεια εσυ τι πιστευεις; Σε παρακαλω απαντησε μου, δεν ξερω τι να κανω, να χωρισω να περιμενω;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Αλήθεια σου λέει κι ανίκανος δεν είναι, αλλά σίγουρα κάτι φοβάται ότι θα του συμβεί, η ότι κάτι θα κάνει λάθος κατά τη διείσδυση και γι' αυτό το αναβάλει. Το ότι είναι πάνω από 30 δεν σημαίνει τίποτα, αφού η ώριμη ηλικία από μόνη της δεν εξασφαλίζει ότι ένας άντρας έχει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες. Μάλιστα η προϋπάρχουσα εμπειρία του μπορεί να παίζει και αρνητικό ρόλο, ιδιαίτερα αν έχει εισπράξει απόρριψη στο παρελθόν κι εσύ είσαι μια δυναμική γυναίκα και σίγουρη για τον εαυτό της.

Ο φόβος που νιώθει μπορεί να έχει να κάνει με την πρόωρη εκσπερμάτωση, ή ακόμη και με τον βαθύτερο φόβο της οικειότητας που είναι αναγκαία για τη συνουσία. Εννοείται βέβαια, ότι για να διαλευκάνεις για ποιον φόβο πρόκειται ακριβώς πρέπει να μπορέσει εκείνος να ανοιχτεί ή να το διαπιστώσεις προχωρώντας στη τελικά στη διείσδυση.

Το ότι νιώθεις αμήχανα με την όλη κατάσταση είναι απολύτως λογικό και αναμενόμενο και ήδη οι τρεις μήνες είναι αρκετός καιρός για να μην έχετε προχωρήσει. Επίσης λογικό να νιώθεις την επιτακτική ανάγκη να περάσετε στο διεισδυτικό σεξ, αφού καμιά ερωτική σχέση δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη χωρίς αυτό, πόσο μάλλον που δεν υπάρχει κάποιος ιατρικός λόγος που να το εξηγεί.

Έτσι λοιπόν πρέπει να του εξηγήσεις ήρεμα και γλυκά πως καταλαβαίνεις ότι κάτι τον συγκρατεί, αλλά ότι δεν μπορείς να αρκεστείς στα προκαταρκτικά, ότι έχεις ανάγκη να ολοκληρώσεις μαζί του κι ότι αν θέλει να κι εκείνος, όπως κι εσύ να συνεχίσετε τη σχέση σας θα πρέπει είτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, είτε (τουλάχιστον) να σου πει ξεκάθαρα τι τον κομπλάρει.

Ακούγεται σαν τελεσίγραφο και είναι κατ' ουσίαν, αλλά αυτό το σχοινί δεν μπορεί να τραβήξει άλλο. Στο κάτω-κάτω, αν είναι τόσο αδύναμος ψυχικά που προτιμά να σε χάσει παρά να αφήσει να φανερωθεί η αδυναμία του, τότε θα συναντήσεις κι άλλα προβλήματα μαζί σου στο μέλλον, άρα καλύτερα να το λήξετε μια ώρα αρχύτερα.

Αν πάλι καταφέρει κι ανοιχτεί, θα πρέπει να είσαι πολύ υποστηρικτική απέναντι του και να μην γελάσεις ή να μην τον αποπάρεις ακόμη κι αν αυτό που θα σου πει ακούγεται τελείως παρανοϊκό στ' αυτιά σου. Απλά προσπάθησε να καθησυχάσεις τους φόβους του, να του δείξεις ότι είσαι στο πλευρό του και να τον ενθαρρύνεις να διαπιστώσει έμπρακτα του λόγου σου το αληθές.

Σε κάθε περίπτωση, δώσε στον εαυτό σου ένα περιθώριο ας πούμε ενός μήνα κι αν μέσα σ' αυτό το διάστημα ο σεξουαλικός τομέας δεν έχει στρώσει απολύτως, τότε καλύτερα να κόψεις ρόδα μυρωμένα, γιατί αν δεν ξεπεράσετε το συγκεκριμένο αργά ή γρήγορα η σχέση αυτή θα βαλτώσει και σε άλλους τομείς και δεν λέει να χάνεις τον χρόνο σου μ' αυτόν τον τρόπο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ