αποτυχημενες προσπαθειες πρωτης φορας

14.09.2011
Εγω δοκιμασα με τον φιλο μου με την ξυλοκαινη ομως η βελτιωση ηταν πολυ λιγο αισθητη! Απλα μπηκε μονο το κεφαλακι του πεους! Σαν να σφιγγονται οι μυες του κολπου εκεινη την ωρα και δεν μπορω να κανω τιποτα!

Θεια λουκια ειμαι 18 ετων και εχω σχεση με ενα αγορι εδω και 3 χρονια που ειναι 24 χρονων! Πριν απο 2 περιπου μηνες προσπαθησαμε να ολοκληρωσουμε την σχεση μας. Εγω πονουσα πολυ εκλαιγα και η διεισδυση φυσικα ηταν αδυνατη! Επισκεφτηκα τη γυναικολογο μου, μου ειπε πως δεν εχω καποιο οργανικο προβλημα και με συμβουλεψε να παρω αλοιφη ξυλοκαϊνης η οποια θα καταλαγιασει τον πονο μου! Εγω δοκιμασα με τον φιλο μου με την ξυλοκαινη ομως η βελτιωση ηταν πολυ λιγο αισθητη! Απλα μπηκε μονο το κεφαλακι του πεους! Σαν να σφιγγονται οι μυες του κολπου εκεινη την ωρα και δεν μπορω να κανω τιποτα! Εχω συμβουλευτει γιατρους, ψυχολογους ομως δυστυχως δεν γινεται τιποτα! Λυπαμαι πολυ που δεν εχω καταφερει ακομα να κανω τιποτα, με πληγωνει πολυ και δημιουργει και φθορες στην σχεση μου με το αγορι μου! Θα 'θελα πολυ να μου πεις τι να κανω και επισης ποια σταση θα βολευε καλυτερα! Θα με βοηθουσε αν απαντουσες αμεσα, εχω ξαναστειλει μηνυμα! Σε φιλω!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Εφόσον η γυναικολόγος σου είπε ότι από ανατομική άποψη όλα είναι καλά, είναι σαφές ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο κεφάλι σου και μόνο εκεί. Αν πράγματι έχεις πάει σε γιατρούς και ψυχολόγους, όπως λες τότε θα ξέρεις ήδη ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζεις ονομάζεται "κολεοσπασμός" (ή και "κολποσπασμός") και οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια.

Αυτό σημαίνει ότι έχεις δεχτεί ισχυρά αρνητικά μηνύματα για τη σεξουαλική πράξη, τα οποία μπορεί να προέρχονται από διάφορες πλευρές του περιβάλλοντος σου και σε κάνουν να αρνείσαι υποσυνείδητα την σεξουαλική επαφή, έστω κι αν σε συνειδητό επίπεδο την επιθυμείς. Μπορεί ας πούμε ενδόμιχα να πιστεύεις ότι το σεξ είναι ανήθικο πριν τον γάμο, ή ότι είναι μια βρώμικη πράξη που δεν ταιριάζει σε "καλά" κορίτσια κ.λπ., κλπ. Έτσι, όταν έρχεται η κρίσιμη στιγμή, ο κόλπος σου συσπάται προκειμένου να εμποδίσει το όργανο του συντρόφου σου με αποτέλεσμα να νιώθεις τον πόνο που νιώθεις.

Αυτή η αντίδραση μπορεί να ενισχύεται από την εμπειρία της πρώτης απόπειρας ολοκλήρωσης που είχες, η οποία μπορεί να σε κάνει να πιστεύεις ότι κάθε φορά θα πονάς αφόρητα κι έτσι έχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος που θα επαναλαμβάνεται μέχρι τη στιγμή που θ' αποφασίσεις ότι θέλεις να προχωρήσεις με όλο σου το είναι κι όχι γιατί "πρέπει" ή γιατί στο ζητάει ο σύντροφος σου.

Εφόσον πράγματι θέλεις να σπάσεις αυτόν τον φαύλο κύκλο λοιπόν, θα πρέπει να σκεφτείς με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σου τι απόψεις έχεις για το σεξ και να προσπαθήσεις να τις αναθεωρήσεις με κριτήριο τη λογική και όχι την ηθική. Αυτές τις απόψεις θα ήταν καλό να συζητήσεις ανοιχτά και με τον σύντροφο σου, ώστε να καταλάβει και να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Επίσης, ως προς αυτό θα βοηθούσε να προμηθευτείς έναν σύγχρονο οδηγό σεξουαλικής αγωγής, όπου θα βρεις απαντήσεις τόσο για τη λειτουργία του γυναικείου και αντρικού σώματος, όσο και για την ίδια την πράξη.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει εξασφαλίσεις ότι οι ερωτικές συνευρέσεις σας γίνονται σε ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον, χωρίς πίεση χρόνου ώστε να έχετε το περιθώριο να πειραματιστείτε με διάφορες τεχνικές χαλάρωσης οι οποίες θα σε βοηθήσουν πολύ. Σε αρχικό στάδιο θα πρέπει να ξεχάσετε την διείσδυση και να επικεντρωθείτε σε "αναγνωριστικά" παιχνίδια πάνω στο σώμα σου, πρώτα με μασάζ και μετά με χάδια στα γεννητικά όργανα, τα οποία θα σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις τι σε ευχαριστεί και τι σε χαλάει. Αφού ξεπεράσετε αυτή τη φάση και νιώθεις πιο άνετα με την προοπτική της διείσδυσης τότε θα πρέπει να αποπειραθείτε ξανά να ολοκληρώσετε, αλλά χωρίς πίεση και σταδιακά, για όσο νιώθεις άνετα κάθε φορά. Η χρήση ενός ειδικού λιπαντικού (που θα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία) θα βοηθήσει πολύ σ' αυτό, όπως και το να δοκιμάσεις να πιεις ένα ποτάκι, από λίγο νωρίτερα, το οποίο θα χαλαρώσει τις αναστολές σου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θα πρέπει να δοκιμάσετε καθόλου τη διείσδυση, αν εσύ δεν νιώθεις έτοιμη γι' αυτή, δηλαδή αν δεν έχεις ερεθιστεί αρκετά, ώστε να την επιθυμείς έντονα. Ως προς τις στάσεις που με ρωτάς τώρα, μπορείς να πειραματιστείς γονατίζοντας πάνω από σύντροφο σου και αφού καθοδηγήσεις το πέος του με το χέρι σου στον κόλπο σου, να το αφήσεις να διεισδύσει αργά αλλά σταθερά χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματος σου. Η βαθιά, διαφραγματική αναπνοή θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις ακόμα περισσότερο στη φάση αυτή, ενώ η κλίση του σώματος σου προς το μέρος του συντρόφου σου, καθώς θα στηρίζεσαι στο ελεύθερο χέρι σου θα δώσει τη σωστή γωνία στο πέος του.

Αν ακολουθώντας όλα αυτά δεν δεις αποτέλεσμα μετά από 5-6 απόπειρες, τότε θα ήταν πολύ καλή ιδέα ν' απευθυνθείς σε κάποιον σεξολόγο, ή να αναζητήσεις βοήθεια από το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, καλώντας στο τηλέφωνο 210-7233102, όπου ειδικοί ψυχοθεραπευτές θα απαντήσουν εμπιστευτικά και υπεύθυνα σε κάθε απορία σου από Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 πμ -3 μμ, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ