σεξ στην εγκυμοσύνη

23.09.2011
Από τον 7ο μέχρι τον 9ο μήνα επιτρέπονται άλλες μορφές σεξουαλικής επαφής, όπως το στοματικό ή τα χάδια με το χέρι; Ο οργασμός της μητέρας κατά τους τελευταίους μήνες επηρεάζει το έμβρυο;

Θεία Λουκία, γεια σου! Θα ήθελα να σε ρωτήσω για το σεξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Έχω ακούσει ότι επιτρέπεται η διείδυση -με προσοχή- μέχρι τον 7ο μήνα, εφ' όσον η εγκυμοσύνη κυλάει χωρίς προβλήματα. Από τον 7ο μέχρι τον 9ο μήνα επιτρέπονται άλλες μορφές σεξουαλικής επαφής, όπως το στοματικό ή τα χάδια με το χέρι; Ο οργασμός της μητέρας κατά τους τελευταίους μήνες επηρεάζει το έμβρυο; Σκοπεύουμε να προσπαθήσουμε για παιδί με το σύντροφό μου, είχαμε κάποιες απορίες και είπαμε να σε ρωτήσουμε! Ευχαριστούμε προκαταβολικά!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBookΕφόσον είσαι υγιής, δεν έχεις ιστορικό αποβολών και η εγκυμοσύνη σου είναι καθόλα ομαλή, δεν υπάρχει κανένας λόγος να διακόψεις τις σεξουαλικές σχέσεις με τον άντρα σου σε κανένα στάδιο, αρκεί και εννοείται αυτό, να μην νιώθεις καμιά ενόχληση από την επαφή.

Για να μην πιέζεται η κοιλιά που μεγαλώνει και για τη διευκόλυνση της διείσδυσης, υπάρχουν ένα σωρό νέες στάσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε, οι οποίες μπορεί ν' ανοίξουν νέους ορίζοντες στην κοινή σας απόλαυση. Σε κάθε περίπτωση, το πέος δεν μπορεί να βλάψει το μωρό, αφού δεν έρχεται σε καμιά επαφή μαζί του, καθώς βρίσκεται προστατευμένο και απόλυτα θωρακισμένο μέσα στη μήτρα. Επίσης, ο οργασμός σου δεν παίζει κανένα ρόλο, αντίθετα, όπως πάντα είναι ωφέλιμος για όλους (μητέρα, πατέρα και παιδί), αφού το μόνο που μπορεί να νιώσει το έμβρυο μέσω των ορμονών που θα κυκλοφορήσουν στον οργανισμό σου είναι ευφορία. Δηλαδή ευτυχισμένη έγκυος, σημαίνει κι ευτυχισμένο μωρό.

Άλλωστε, να ξέρεις ότι η συνέχιση των ερωτικών επαφών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ευλογία για το ζευγάρι, το οποίο καθώς προετοιμάζεται για τον τοκετό πρέπει να μάθει να συνδυάζει τον γονεϊκό ρόλο με τον ρόλο των εραστών, προκειμένου να θωρακίσει τη σχέση του και να εξασφαλίσει μια δεμένη και ισορροπημένη οικογένεια για το παιδί του.

Μάλιστα, τα περισσότερα σεξουαλικά προβλήματα ανάμεσα στα ζευγάρια ξεκινούν με την εγκυμοσύνη, όταν για λόγους προκατάληψης συνήθως, οι δύο σύντροφοι αρχίζουν να αποφεύγουν το σεξ και σταδιακά, ακόμη και μετά τη γέννηση του παιδιού, "ξεχνούν" να το κάνουν με αποτέλεσμα να δημιουργούν μια πολύ βλαβερή συνήθεια για τη σχέση τους και κατά συνέπεια και για την οικογένεια τους.

Πες λοιπόν όχι σ' αυτές τις προκαταλήψεις και συνέχισε να απολαμβάνεις το σεξ όσο και όπως έχεις διάθεση, είτε είσαι έγκυος είτε όχι. Στο κάτω, κάτω, αν το σεξ ήταν πράγματι επισφαλές για τις εγκύους, η ίδια η φύση θα είχε προβλέψει και δεν θα είχες καμιά διάθεση να το κάνεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ