Avnanismos...

07.10.2011
Αρχισα να αυνανίζομαι πριν περίπου 5 μήνες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου όταν το κάνω αυτό! Νιώθω ότι δεν είναι φυσιολογικό και ότι είμαι ανώμαλη...

Θεια Λουκία, σου γραφω για 2η φορά επειδή την πρώτη σου τα έγραψα greeknglish και τώρα διάβασα ότι δυσκολεύεσαι λίγο στο δίαβασμα τους... Στο θέμα μας τώρα... Είμαι 16 χρονών και άρχισα να αυνανίζομαι πριν περίπου 5 μήνες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να βλέπω τον εαυτό μου όταν το κάνω αυτό! Αλλά μου αρέσει που το κάνω και γι' αυτό δεν σταματώ να το κάνω. Νιώθω ότι αυτό που κάνω δεν είναι φυσιολογικό και ότι είμαι ανώμαλη! Μπορείς να με βοηθήσεις με αυτό; Αυτό που έχω, έχει να κάνει με το complex που έχω με το σώμα μου;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Φυσικά και σου αρέσει να αυνανίζεσαι και πολύ καλά κάνεις. Ο λόγος που αισθάνεσαι άσχημα γι' αυτό είναι ότι μάλλον έχεις δεχτεί πολύ αυστηρή αγωγή από το περιβάλλον σου σε σχέση με το σεξ και έτσι έχεις γεμίσει ενοχές. Δηλαδή, τα μηνύματα που έχεις δεχτεί μέχρι τώρα στο συγκεκριμένο θέμα να σου έχουν περάσει την ιδέα ότι η σεξουαλική ικανοποίηση είναι ανήθικη και βρόμικη, ή και ότι η σεξουαλική πράξη είναι αποδεκτή μόνο μέσα σε μια μόνιμη σχέση με έναν άντρα, για την ικανοποίηση αποκλειστικά εκείνου ή για την απόκτηση παιδιών.

Καταλαβαίνεις όμως με τη λογική σου ότι αυτές οι ιδέες είναι άλλης εποχής και δεν έχουν καμιά βάση. Στο κάτω, κάτω αν ο αυνανισμός ήταν κακός για σένα η φύση δεν θα οδηγούσε τα χέρια σου στη μικρή σου περιοχή. Αντίθετα, ο αυνανισμός είναι μια πολύ υγιεινή συνήθεια, που τονώνει την αυτοεκτίμηση σου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα, σε γεμίζει ικανοποίηση και σε χαλαρώνει. Επιπλέον, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσεις καλύτερα το σώμα σου, ώστε να μάθεις τι και πώς σ' ευχαριστεί και έτσι να αποκτήσεις μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα ερωτική ζωή, όταν αργότερα θα ολοκληρώσεις τις σχέσεις σου.

Βλέπεις λοιπόν, η φύση ξέρει καλύτερα... Κι όπως σε οδηγεί να κοιμηθείς όταν νυστάζεις, ή να τρως όταν πεινάσεις, έτσι σε οδηγεί στην αυτοϊκανοποίηση όταν χρειάζεσαι σεξουαλική εκτόνωση. Ακολούθησε το ένστικτό σου και μην ανησυχείς για τίποτα. Η μόνη περίπτωση που ο αυνανισμός μπορεί να γίνει πρόβλημα είναι αν φτάσει να σε απορροφά αποκλειστικά και να περιορίζει τις άλλες δραστηριότητες ή τα ενδιαφέροντα σου, αλλά αυτό απέχει πολύ από την κατάσταση που μου περιγράφεις.

Κι αν όλα αυτά δεν σε πείθουν ότι μπορείς να δώσεις άφεση αμαρτιών στον εαυτό σου και ν' απολαμβάνεις την αυτοϊκανοποίηση με ανοιχτά τα φώτα, ίσως σε πείσει η γλώσσα των αριθμών, αφού σύμφωνα με σχετική έρευνα που είχε γίνει το 2008, το 92% των γυναικών αυνανίζονται συστηματικά και μάλιστα με μια συχνότητα 3-4 φορές την εβδομάδα. Άρα μάλλον το να... μην αυνανίζεσαι μοιάζει περισσότερο ανωμαλία, από το να αυνανίζεσαι (αστειεύομαι φυσικά... αυτά είναι γούστα). Χαλάρωσε λοιπόν κι απόλαυσε το ολόψυχα επί τέλους!

Υ.Γ. Ο λόγος που δεν μου αρέσουν τα greeklish είναι γιατί πρέπει να τα μετατρέπω σε ελληνικά πεζοκεφαλαία, ώστε να μπορούν να διαβαστούν με ευκολία από τους φίλους της στήλης κι έτσι να ωφελούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι από κάθε απάντηση. Για τον ίδιο λόγο δεν συμπαθώ και τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, αφού στη γλώσσα του ίντερνετ δείχνουν σαν να φωνάζεις και γίνονται ιδιαίτερα κουραστικά.