Έρωτας !!

15.12.2011
Ενώ είμαστε ερωτευμένοι και αγαπιόμαστε, δεν έχουμε κάνει έρωτα παρά μόνο σεξ! Υπήρχαν πολλές φορές που ξεκίνησε σαν έρωτας και ήταν ένα όμορφο συναίσθημα, κατέληξε όμως σε σεξ και αυτές τις φορές!

Λοιπόν, αρχικά καλησπέρα σας! Είμαι με τον δικό μου εδώ και μισό χρόνο επίσημα μαζί ! Το "πρόβλημά" μου είναι ότι ενώ είμαστε ερωτευμένοι και αγαπιόμαστε, δεν έχουμε κάνει έρωτα παρά μόνο σεξ! Υπήρχαν πολλές φορές που ξεκίνησε σαν έρωτας και ήταν ένα όμορφο συναίσθημα, κατέληξε όμως σε σεξ και αυτές τις φορές! Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι καθημερινώς ότι θέλω να κάνω έρωτα μαζί του, να τον νιώσω δικό μου, να με κάνει δική του κτλ. Μπορείτε να με βοηθήσετε βρίσκοντας μου κάποιον τρόπο να του το πω; Ξέρω ότι θέλει και αυτός, αλλά πως να το φέρω στη συζήτηση;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς λέγοντας "δεν έχουμε κάνει έρωτα, παρά μόνο σεξ"... Εφόσον είσαστε ερωτευμένοι και πιστεύεις ότι αγαπιόσαστε, αυτό που κάνετε στο κρεβάτι είναι έρωτας και όχι σεξ, ακόμη κι αν τη βρίσκετε με αρκετά έντονες, "πρόστυχες", μέχρι και βίαιες πρακτικές. Βλέπεις η διαφορά ανάμεσα στα δύο δεν έχει να κάνει με τι είδους πρακτικές χρησιμοποιούμε, αλλά με τα συναισθήματα που τρέφουμε για τον παρτενέρ μας.

Αν μιλάμε για κάποιον που αδιαφορούμε πώς νιώθει, που δεν μας καίγεται καρφί για το αν θα τον πατήσει αυτοκίνητο αύριο το πρωί και το μόνο που μας νοιάζει ουσιαστικά είναι η δική μας ικανοποίηση, τότε μιλάμε απλά για σεξουαλική εκτόνωση, δηλαδή για κάτι σαν αυνανισμός αλλά με παρέα που σε μια φράση λέγεται "κάνω σεξ".

Αν όμως μιλάμε για τη σεξουαλική πράξη που γίνεται ανάμεσα σε δύο άτομα τα οποία τρέφουν βαθιά συναισθήματα ο ένας για τον άλλον, παίρνουν μεγαλύτερη χαρά από την ικανοποίηση του άλλου παρά από τη δική τους και ενδιαφέρονται έντονα για το να συνεχίσουν να μοιράζονται μαζί του την ερωτική τους ζωή και το -τουλάχιστον άμεσο- μέλλον τους, τότε μιλάμε για πραγματικό έρωτα και όχι για σκέτο σεξ.

Πιθανολογώ λοιπόν ότι τα έχεις μπλέξει μέσα στο μυαλό σου και νομίζεις ότι ο "έρωτας" είναι η σεξουαλική πράξη που γίνεται με σκέτη τρυφερότητα, χωρίς τις ιδιαίτερες εξάρσεις και την ένταση που πολλές φορές εμπεριέχει ερωτική συνεύρεση κι ότι αυτό που θα ήθελες είναι περισσότερο ρομαντισμό από τον σύντροφο σου. Αν αυτή είναι η περίπτωση λοιπόν, δεν έχεις παρά να του ζητήσεις να είναι πιο τρυφερός μαζί σου την επόμενη φορά, σαν μια καινούργια πρόταση που θα εμπλουτίσει το ερωτικό σας ρεπερτόριο.

Όμως, αν καταλάβεις ότι το είδος του συναισθήματος είναι αυτό που δίνει ποιότητα στην ηδονή κι όχι το είδος της ηδονής που δίνει ποιότητα στο συναίσθημα, τότε θα πάψεις να υποτιμάς τις ερωτικές σας στιγμές με τον αγαπημένο σου και θα μπορέσεις να εκτιμήσεις πολύ καλύτερα αυτό που σου συμβαίνει. Βλέπεις, το μεγαλείο του έρωτα βρίσκεται στην μοναδική χημεία που έχουν δύο άνθρωποι μεταξύ τους, η οποία είναι διαφορετική από αυτή που θα είχε ο καθένας τους με άλλον παρτενέρ και η οποία δεν αλλάζει, ούτε επηρεάζεται από τη θέληση μας. Άλλωστε, ο στόχος του συντροφικού σεξ είναι να προσφέρει και στους δύο όσο δυνατόν περισσότερη και εντονότερη ηδονή ανεξάρτητα με ποιον τρόπο γίνεται αυτό. Άρα λοιπόν, σταμάτα να παραπονιέσαι για την τύχη σου κι απλά απόλαυσε το.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ