Ασκήσεις Κέγκελ

09.01.2012
Tι ακριβώς είναι οι ασκήσεις Κέγκελ και πώς μπορούμε να τις εφαρμόζουμε ώστε να βελτιωθεί η σεξουαλική ζωή;

Αγαπητή θεία Λουκία σε ευχαριστούμε για τις τόσο σημαντικές συμβουλές που μας δίνεις! Θα ήθελα να σε ρωτήσω τι ακριβώς είναι οι ασκήσεις Κέγκελ και πώς μπορούμε να τις εφαρμόζουμε ώστε να βελτιωθεί η σεξουαλική ζωή;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Οι ασκήσεις Κέγκελ, είναι ένα είδος "γυμναστικής" των μυών του πυελικού εδάφους, δηλαδή της ευρύτερης ευαίσθητης περιοχής και ονομάστηκαν έτσι από τον γυναικολόγο Άρνολντ Κέγκελ (Arnold Kegel) που τις εφηύρε το 1948.

Στους ενήλικες, οι μύες αυτοί συσπώνται ακούσια (χωρίς συνειδητό έλεγχο) και μαθαίνουμε να τους ελέγχουμε εν μέρει, όταν μαθαίνουμε να ελέγχουμε την ούρηση μας ως παιδιά.

Ωστόσο μπορούμε να μάθουμε να τους ελέγχουμε και εκούσια (με συνειδητό τρόπο) εφαρμόζοντας τις συγκεκριμένες ασκήσεις. Έτσι αφενός ο κόλπος γίνεται πιο σφιχτός κι αφετέρου μπορούμε να "παίζουμε" με το πέος του συντρόφου μας την ώρα της σεξουαλικής επαφής, προκαλώντας του ένα είδος αισθησιακού μασάζ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς γίνονται αυτές οι ασκήσεις σου συστήνω να διαβάσεις το άρθρο του WomenOnly, "Ασκήσεις Κέγκελ: η γυμναστική της ηδονής". Καλή ανάγνωση και καλή προπόνηση!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ