Κουράστηκα....σχέση χωρίς σεξ

03.02.2012
Το καλοκαίρι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε... όμως τίποτα! Ποναγε παρα πολυ κλπ! Έχουν περάσει 7 μήνες, έχουμε προσπαθήσει τα πάντα και όμως τίποτα! Εγω όμως δεν μπορώ άλλο!

Καλησπέρα και καλό μήνα! Έχω σχέση με μια κοπέλα 3 χρόνια και την αγαπάω πολυ! Το καλοκαίρι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε... όμως τίποτα! Ποναγε παρα πολυ κλπ! Έχουν περάσει 7 μήνες, έχουμε προσπαθήσει τα πάντα και όμως τίποτα! Εγω όμως δεν μπορώ άλλο! Έχω ανάγκη να κάνω σεξ και το στερουμαι 3 χρόνια για την κοπέλα που αγαπάω! Έχω κάνει τα πάντα την έχω πάρει με το καλο με το άγριο αλλα τίποτα... Ποτε θα πονάει υπερβολικά, ποτε θα μου λέει πιο αργά... ξέρω ότι και η ίδια υποφέρει αλλα νιώθω πως απο την πλευρά μου δεν μπορω να κάνω κάτι άλλο! Τι με συμβουλευεις να κανω για να γίνει επιτέλους; Ζω ένα μαρτύριο! Σε παρακαλω απαντησε μου άμεσα είμαι πολυ πιεσμενος!

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Λογικό είναι να έχεις αγανακτήσει, Γεράσιμε μου! Τρία χρόνια χωρίς σεξ δεν είναι αστείο πράγμα κι ενώ μάλιστα βρίσκεσαι και σε σχέση... Οι περισσότεροι στη θέση σου θα είχαν εγκαταλείψει την όλη προσπάθεια -και το κορίτσι- πολύ νωρίτερα. Ωστόσο, αν εσύ εξακολουθείς να θέλεις να της δώσεις μια ευκαιρία ακόμη πρέπει να καταλάβεις γιατί εκείνη αντιδράει έτσι και να δεις τι μπορείς να κάνεις για να τη βοηθήσεις.

Εφόσον έχετε αποκλείσει το ενδεχόμενο η κοπέλα σου να έχει κάποιο ανατομικό πρόβλημα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να εξεταστεί από γυναικολόγο, ο πόνος που περιγράφεις οφείλεται καθαρά σε ψυχολογικά αίτια. Δηλαδή, επειδή η ίδια περιμένει ότι θα πονέσει με τη διείσδυση, ασυναίσθητα σφίγγεται με αποτέλεσμα να πονάει και στ' αλήθεια.

Αυτού του είδους οι σωματικές αντιδράσεις, έχουν συνήθως ψυχολογική βάση και συνδέονται με την ενοχή για το σεξ, διάφορες υπερβολές που μπορεί να έχει ακούσει ή διαβάσει εκείνη για την πρώτη φορά, αλλά και διάφορες προσωπικές φοβίες σε σχέση με το ανδρικό μόριο.

Προκειμένου λοιπόν, το κορίτσι αυτό να ξεπεράσει το πρόβλημα της θα πρέπει αφενός να επεξεργαστεί συνειδητά όλες τις ιδέες, τις σκέψεις και τις προκαταλήψεις της για το σεξ, ώστε να καταφέρει να διαλύσει τα φαντάσματα που την κυνηγάνε. Αφετέρου θα πρέπει να κάνει (ιδανικά μαζί σου) μια σειρά ασκήσεις, εισάγοντας στον κόλπο της διάφορα επιμήκη αντικείμενα με διαδοχικά αυξανόμενη διάμετρο (το λιπαντικό πάντα βοηθάει σ' αυτές τις καταστάσεις) μέχρι να καταφέρει να αποκτήσει αρκετό έλεγχο των μυών της περιοχής και να μπορεί να τους χαλαρώσει συνειδητά.

Αν συμμετέχεις κι εσύ σ' αυτή την προσπάθεια, στην αρχή μπορείς να ξεκινήσεις με τα δάχτυλα σου και σταδιακά να περάσεις σε διάφορα άλλα αντικείμενα, με την προϋπόθεση να είναι αρκετά σταθερά, χωρίς αιχμές, ή σκλήθρες και βέβαια καθαρά, για να μην της προκαλέσουν τραυματισμούς ή μολύνσεις κι έχετε άλλα. Για αυτό τον λόγο και γι' ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια μπορείς να τοποθετείς το κάθε αντικείμενο σε ένα προφυλακτικό. Επίσης, χρήσιμο θα αποδειχτεί κι ένα καθρεφτάκι χειρός με το οποίο εκείνη μπορεί να παρακολουθεί τι συμβαίνει και να νιώθει έτσι μεγαλύτερη σιγουριά.

Όπως ίσως καταλαβαίνεις και μόνος σου, αυτή η πρακτική έχει διπλή δράση, γιατί αφενός μ' αυτόν τον τρόπο θα σταματήσει να πονάει, όπως πονάει τώρα και μόνο με τη σκέψη της διείσδυσης και ταυτόχρονα θα συνηθίσει στην ιδέα ότι θα της εισάγεις ένα αντικείμενο στον κόλπο, οπότε όταν έρθει ξανά η ώρα της "κρίσης" δεν θα τρομάζει πια στην ιδέα. Επιπλέον, την ώρα των ασκήσεων μπορείς να την ενθαρρύνεις να μοιραστεί μαζί σου τις σκέψεις και τους ενδεχόμενους φόβους της και να τη βοηθήσεις να τους ξεπεράσει.

Παράλληλα με όλα αυτά εννοείται ότι μπορείτε -και πρέπει- να ικανοποιείτε ο ένας τον άλλον με άλλους τρόπους ώστε να μην μένει κανείς σας παραπονεμένος και να μπορέσετε να συνδέσετε όλη διαδικασία με την ικανοποίηση του ερωτικού παιχνιδιού.

Δεδομένου ότι έκανες τόσο καιρό υπομονή, νομίζω ότι αξίζει να προσπαθήσεις λίγο ακόμη, ας πούμε για έναν-δυο μήνες, με την προϋπόθεση βέβαια να έχεις εξασφαλίσει την απόλυτη συνεργασία της, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να γίνει δουλειά.

Επίσης, μια καλή ιδέα είναι να τηλεφωνήσεις, ή να τηλεφωνήσετε μαζί στην δωρεάν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου (210 7233102) που λειτουργεί καθημερινά από τις 10 πμ έως τις 4 μμ και είναι στελεχωμένη με ειδικούς επιστήμονες και ψυχολόγους, έτοιμους να απαντήσουν και να λύσουν όλες τις σχετικές απορίες σας.

Καλή τύχη!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ