Πρώτη φορά

09.06.2013
Δεν έχω ολοκληρώσει τις σχέσεις μου, για διάφορους λόγους. Πλέον όμως όταν φτάνω σε τέτοιο σημείο, ντρέπομαι πάρα πολύ και φοβάμαι...

Είμαι 20 χρονών και δεν έχω ολοκληρώσει τις σχέσεις μου, για διάφορους λόγους. Πλέον όμως όταν φτάνω σε τέτοιο σημείο, ντρέπομαι πάρα πολύ και φοβάμαι την αντίδραση του άλλου για αυτό απλώς τον σταματάω βρίσκοντας κάποια δικαιολογία. Τα αγόρια γενικά μπορούν να το καταλάβουν έτσι δεν είναι; Υπάρχει τρόπος να μην το καταλάβουν;

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Ελένη μου, ανεξάρτητα από το τι καταλαβαίνουν τ' αγόρια, αυτό που πρέπει να καταλάβεις εσύ είναι ότι μόνη σου έχεις βάλει τον εαυτό σου σ' αυτόν τον φαύλο κύκλο κι από σένα και μόνο εξαρτάται να τον σπάσεις και ν' απελευθερωθείς.

Βλέπεις, για να μπορέσεις να ολοκληρώσεις τις σχέσεις σου, είναι απαραίτητο να έρθεις ψυχικά κοντά σ' έναν άνθρωπο -ακόμη κι αν μιλάμε για μια ανάλαφρη σχέση της μιας βραδιάς. Και για να έρθεις ψυχικά κοντά σε έναν άνθρωπο πρέπει να είσαι στοιχειωδώς ειλικρινής μαζί του, όπως θα ήθελες να είναι κι εκείνος μαζί σου. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να του αποκαλύψεις όλες τις λεπτομέρειες της ερωτικής σου προϊστορίας, αλλά μόνο να του πεις ότι δεν έτυχε μέχρι στιγμής να κάνεις ολοκληρωμένο σεξ, απλά γιατί περίμενες κάποιον ξεχωριστό.

Αν εκείνος δεν μπορεί να δεχτεί αυτό που είσαι, είναι πρόβλημα του, όχι δικό σου. Στο κάτω-κάτω, δεν υπάρχει τίποτα για να ντρέπεσαι κι ένας σωστός άνθρωπος που σε γουστάρει στ' αλήθεια, θα θεωρήσει τιμή του να σου κάνει "ποδαρικό". Αντί λοιπόν να προσπαθήσεις να κοροϊδέψεις τον επόμενο που θα βρεθεί στον δρόμο σου, καλύτερα να του πεις την αλήθεια κι ας γίνει ό,τι γίνει. Στην καλύτερη περίπτωση θα κάνεις ένα τεράστιο βήμα προόδου, στη χειρότερη να τρομάξει από το βάρος της "ευθύνης" του ποδαρικού και να εξαφανιστεί. Να πεθάνεις πάντως αποκλείεται.