Τι συμβαίνει;

21.06.2013
Το αγορι μου νιωθει σχεδον παντα πριν το σεξ μια εντονη αδιαθεσια που καταληγει σε εμετο.

Αγαπητη θεια Λουκια,σου ξαναστελνω γιατι η ανησυχια μου ειναι μεγαλη και κανεις δεν μπορει να μου δωσει σαφεις οδηγιες. Το αγορι μου νιωθει σχεδον παντα πριν το σεξ μια εντονη αδιαθεσια που καταληγει σε εμετο. Ειναι σοβαρο αυτο; Μπορει να γινει κατι ωστε να μην γινεται; Χρειαζομαι την απαντηση σου γιατι ανησυχω παρα πολυ.

Γίνε φίλος της θείας Λουκίας και στο FaceBook

Μάλλον το αγόρι σου είχε μεγάλο ψυχολογικό στρες την πρώτη φορά που έκανε σεξ και από τότε το έχει συνδέσει υποσυνείδητα με τη ναυτία και τον εμετό. Δηλαδή πρόκειται για μια αντανακλαστική αντίδραση, η οποία μπορεί να ξεπεραστεί αν εκείνος καταφέρει να ελέγξει συνειδητά τη σκέψη του και να επαναπρογραμματίσει τον εγκέφαλο του ώστε να συνδέσει την ερωτική διέγερση με ευχάριστα συναισθήματα.

Τα αρνητικά συμπτώματα μπορεί να του παρουσιάστηκαν αρχικά είτε από υπερβολική λαχτάρα για να το κάνει, είτε γιατί αγωνιούσε για την απόδοση του, είτε γιατί είχε ανάμεικτα συναισθήματα για την ίδια την ερωτική πράξη (μπορεί π.χ. να φοβόταν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ή να μην ένιωθε "έτοιμος") ή οποιοδήποτε άλλη κατάσταση του δημιουργούσε μια εσωτερική σύγκρουση, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις ενδόμυχες σκέψεις του.

Σε κάθε περίπτωση θα τον βοηθούσε πολύ να συζητήσετε ανοιχτά και λεπτομερώς το θέμα και παράλληλα να προσπαθήσετε να βρείτε κάποιους πρακτικούς τρόπους που θα σταματήσουν τα συμπτώματα της ναυτίας. Για παράδειγμα θα μπορούσε να κάνει σεξ με άδειο στομάχι, ή να παίρνει κάποιο φάρμακο για τη ναυτία όπως η δραμαμίνη, ή ακόμη (αν δείτε ότι δεν βλέπετε βελτίωση με τους άλλους τρόπους) να απευθυνθείτε σε κάποιον γιατρό για να συζητήσετε το θέμα και να ζητήσετε κάποιο αντικαταθλιπτικό φάρμακο.

Πάντως, μπορεί η όλη η κατάσταση να είναι δυσάρεστη και για τους δυο σας, αλλά σίγουρα δεν είναι σοβαρή, με την έννοια να είναι πραγματικά απειλητική για την υγεία του, ή για τη δικιά σου.